Connect with us

Nem mondod...

110 kutya teljesít szolgálatot a rácsok mögött

Legó a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet négylábúja jelenleg az országban a legkisebb szolgálati kutya.

Published

on

Hirdetések

A büntetés-végrehajtásnál elsősorban németjuhászokból, malinois és hollandjuhászokból, vagy ezek keverékeiből válnak szolgálati kutyák, de a spániel és vizsla mellett Legó révén már Jack Russell terrier is segíti fenntartani a magyar börtönök rendjét és biztonságát.

Legó 2019 őszén „szerelt fel”, 2020-ban, a kötelező képzést követő sikeres vizsga után vált hivatalosan is kábítószer-kereső kutyává. Öthónapos kora óta erre készült, amúgy kivételesen jó természetű, nagyon kedves és nyugodt. Mérete miatt pedig sokkal hatékonyabb a zárkák szűk tereinek átvizsgálására.

A Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet négylábúja jelenleg az országban a legkisebb szolgálati kutya.

A börtön egy speciális terep, amely sajátos igényeket támaszt a szolgálati kutyák és vezetőik iránt egyaránt. Az ebeknek meg kell tanulniuk kizárni a zavaró körülményeket és szűk helyeken is alkalmasnak kell lenniük a munkára. Ahhoz pedig, hogy jól teljesítsenek, jó kiképzés is kell, kutyának és embernek egyaránt.

Hirdetések

A büntetés-végrehajtási intézetekben többféle feladatra is bevethetik a kutyákat. Van, amelyiket nyomkövetésre, kábítószer és egyéb anyagok keresésére, objektumőrzésre használják.

Magyarországon jelenleg több mint 110 kutya teljesít szolgálatot a rácsok mögött, mindannyian nélkülözhetetlen társaink a mindennapokban.

Continue Reading
1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Magányos pandémiakutyáknak depresszió ellen: kutyafon? - Respublika

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetések
Hirdetések

Facebook

Hirdetések

TOP

Advertisements