Connect with us

Sport

21-re lapot húztunk, az atlétikai világbajnokság előtt még megrendezünk egy vizes vébét is

Magyarország jelentős anyagi kedvezményekkel rendezheti meg idén a vizes világbajnokságot.

Published

on

Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke (b) és Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke a 2022-es vizes világbajnokság megrendezéséről tartott tájékoztatón Budapesten 2022. február 7-én. A magyar főváros június 18. és július 3. között ad otthont az úszó-világbajnokságnak. Fotó: MTI/Illyés Tibor
Advanced Ads
Advanced Ads
66 / 100

Győztünk! – ennyit írt ki Facebook-oldalára Orbán Viktor, aki maga is részt vett a nemzetközi úszószövetség barcelonai ülésén, ahol döntöttek a 2021-es világbajnokság rendezési jogáról.”

Nem, a szerző nem őrült meg, csak beült az időgépbe és visszarepült 2013-ba. Nem igaz, hogy nem lehet ugyanabba a folyóba kétszer belelépni.

“A vizes sportokat összefogó nemzetközi szövetség (FINA) pénteki döntése értelmében Budapest rendezheti az úszók, nyílt vízi úszók, műugrók, műúszók és vízilabdázók 2021-es világbajnokságát” – írta a hvg.hu 2013. július 19-én.

A magyar küldöttség péntek délelőtt megtartotta prezentációját, sorrendben Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke, Szabó Bence, a MOB főtitkára, Hosszú Katinka világ- és Európa-bajnok úszó, majd Orbán Viktor miniszterelnök ismertette a rendezési elképzeléseket.

Azóta sok víz lefolyt a Dunán, Mexikó 2015-ben lemondta a 2017-es világbajnokság megrendezését. Magyarország villámgyorsan beugrott, hogy megrendezze a vébét. Tokkal, vonóval rohamléptekben kellett felhúzni a Duna-partra a Duna Arénát.

Világra szóló megnyitóünnepséget rendeztünk olimpiai mintára

Az esemény egyik csúcspillanata az volt, amikor Egerszegi Krisztina, ötszörös olimpiai bajnok úszó az olimpiai láng meggyújtásának mintájára, nem titkoltan hagyományteremtő céllal, útjára indított egy vizes szimbólumot, amely a Fontana nevet kapta.

Budapest ismét belegurott a mély vízbe

Magyarország jelentős anyagi kedvezményekkel rendezheti meg idén a vizes világbajnokságot.

Erről beszélt többek között Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke, a szervező-bizottság vezetője a hétfő délelőtti sajtótájékoztatón, azt követően, hogy a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) bejelentette, június 18. és július 3. között Magyarország ad otthont a vb-nek, miután az idei, fukuokai világbajnokságot a jövő évre halasztották.

Amint elhangzott, a világbajnokságra csak már meglévő létesítményeket használnak, így a FINA-val kötött megállapodás értelmében az óriás-toronyugrást nem rendezik meg.

Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke elmondta, ez a nemzet világbajnoksága lesz, ugyanis a sportág mérkőzéseit nemcsak Budapesten, hanem Sopronban, Debrecenben és Szegeden bonyolítják le.

Forrás: MTI

Facebook

Advanced Ads

Sportnaptár

 • Anglia – Németország, Nemzetek Ligája

  hétfő, 26 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Magyarország – Olaszország, Nemzetek Ligája

  hétfő, 26 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Portugália – Spanyolország

  kedd, 27 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Svájc – Csehország

  kedd, 27 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Ukrajna – Skócia

  kedd, 27 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Telekom Veszprém – Dinamo București, férfi kézilabda BL

  szerda, 28 szeptember  18:45 DU. - 20:45 DU.

 • THW Kiel – Pick Szeged, férfi kézilabda BL

  csütörtök, 29 szeptember  18:45 DU. - 20:45 DU.

TOP