Connect with us

Lépten-nyomon

Újabb lefaragás a bespájzolt lélegeztetőgép-parkból – Mutyi-gyanús kapkodás

Kormányzati körtánc a lélegeztetőgépek körül

Published

on

lélegeztetőgép
Megállás nélkül érkeztek a lélegeztetőgépek (Kép: MTI)
Hirdetések

A pandémia legnagyobb lenyúlása, a lélegztetőgépek beszerzése, sokmilliárdos túlárazás mellett. A közvéleményt és a sajtó tisztességesebb részét azóta sem hagyja nyugodni az ügy, a kormány pedig minden lehető- és lehetettlen módon szabadulni akarna a bűnjelektől, a felesleges és nagyrészt hasznavehetetlen gépektől.

Külügyi szemérem

Kezdetektől nem tudni, hogy tulajdonképpen kinek is csengetett a kassza, amikor megtörtént a 16 ezer darab lélegeztetőgép megvásárlása több mint 300 milliárd forintért. Az sem titok már, hogy ezek a sebtiben, emelt áron beszerzet gépek jelentős részben nem is használhatók betegágy mellett, amelyek igen, azok túlnyomó részéhez nincs elégséges szakszemélyzet. Szinte a gépek beérkezésével egyidőben már el is kezdték árulni azokat, de a nemzetközi piacot nem érdekelte a magyar ajánlat. Ezt követően indult a gépek elajándékozásának projektje.

Májusi adat szerint 425 gépet sikerült eddig elajándékoznunk, de még ez a szám is csak csepp a Magyarországon parkoló lélegeztetőképp-tengerből. A többi kütyü egy gödöllői raktárban várja porosodva a sorsát, de tévedés ne essék, nem ingyen, szívjóságból tárolják, dehogy! Havi  90 milliót fizetünk érte, igen mi: önök és én.

Az utóbbi napok izgalmas felfedezése az ügyben, hogy a külgazdasági és külügyminisztérium az éves számadásából “kifelejtette” azt a több száz milliárd forintot, amit erre az üzletre költöttek. Hogy lehet ez?

Hirdetések

Miheztartás végett

Arról volt vita, hogy 1500, vagy 2000 körül, esetleg még egy kicsit magasabban van a kezelhető gépek határa valójában. A harmadik hullám csúcsán, március 29-én 1549 koronavírusos beteg volt lélegeztetőgépen.

-írta meg a hvg.

A legújabb ajándék

A Magyarközlöny legújabb száma Hargita megye számára történő adományozásáról szól. A magyarlakta romániai körzetnek 5 darab lélegeztetőgépet küldünk, emellett a kormányhatározat szerint 1000 doboz Favipiravir gyógyszert is adományozunk – vette észre az mfor.

(Respublika friss!)

 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetések
Hirdetések

Facebook

Hirdetések

TOP

Advertisements