Connect with us

Jut eszembe

A Facebook cenzúrázza a Partizánt?

A Facebook ne korlátozza a független újságírást!

Published

on

Advanced Ads
Advanced Ads

Az elsőszámú közösségi média monopol helyzetére jellemző, hogy a Partizán éppen a facebookon tette közzé sajtóközleményét: “A Facebook ne korlátozza a független újságírást!”

Mint írják “elfogadhatatlan, hogy a Facebook korlátozza a Partizán műsorainak elérését, ezzel akadályozva a független magyar média munkáját.”

A Partizán Facebook-oldalának és a Partizán társalgó nevet viselő, több mint 20 ezer tagot számláló csoportjának adminisztrátorai november 26-án szembesültek a közösségi oldal által bevezetett korlátozásokról, amelyeket a Facebook a Közösségi Alapelvek állítólagos megsértése miatt vezetett be a Partizánnal szemben. Mindezek mellett a Facebook figyelmeztetés nélkül távolította el a Partizán egyik videóriportját.

“A korlátozások – amelyek részleteiről a Facebook megkeresésünk hatására is csak részinformációkat közölt – töredékére csökkentették a Partizán elérését, ráadásul megvontak egyes jogosultságokat az adminisztrátoroktól. Az intézkedések ellen a csatorna azonnal fellebbezést nyújtott be; sikertelenül.”

A Partizán közel egy hónapja küzd, hogy kapcsolatba léphessen a Facebook egy olyan képviselőjével, aki hajlandó érdemi párbeszédet folytatni a csatorna képviselőivel annak érdekében, hogy a vitatott videóriport tartalmi felülvizsgálatával tisztázódjon a Facebook magyarul nem beszélő revizorai által előállított félreértés.

A Partizán határozottan visszautasítja, hogy bármilyen módon szélsőséges, gyűlöletkeltő szervezetek munkáját támogatná. A Facebook átlépett egy határt azzal, hogy indokolatlanul cenzúrázta a kérdéses riportot, és a bevezetett korlátozásokkal tartósan súlyos szakmai és gazdasági kárt okoz a csatorna számára.

A törölt tartalom a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom vezetőivel készített videóriport, amely a Partizán YouTube-csatornáján korlátozások nélkül megtekinthető

A riportban az interjúalanyok kifejezetten hangot adnak a Facebook Közösségi Alapelvek betartatásával kapcsolatos aggályaiknak.

A Partizán Facebook-oldala

A Partizán társalgó csoport elérhetősége

Facebook

Advanced Ads

Sportnaptár

 • F1, Lenovo Brit Nagydíj

  vasárnap, 3 július  16:00 DU. - 18:00 DU.

 • Franciaország – Magyarország, férfi kosárlabda vb-selejtező

  hétfő, 4 július  20:00 DU. - 22:00 DU.
  Vendéspace

 • Tobol Kosztanaj – Ferencváros, BL-selejtező

  szerda, 6 július  16:00 DU. - 18:00 DU.

TOP