Connect with us

Jut eszembe

A Fidesz szerint Bige László azért támogatja a baloldalt, hogy elkerülje az igazságszolgáltatást

A kormánypárti politikus Bige Lászlót “oligarchának”, “vörös bárónak”, “Gyurcsány bizalmasának” és “baloldali milliárdosnak” nevezte.

Published

on

Budai Gyula
Hirdetések

Budai Gyula, a Fidesz képviselője napirend előtti felszólalásában azt mondta: Bige László nagyvállalkozó “vélhetően” azért támogatná a “Gyurcsány Ferenc vezette baloldal miniszterelnök-jelöltének”, Márki-Zay Péternek a kampányát, “mert azt reméli, hogy ha hatalomra kerülnek, akkor nyomást tudnak majd gyakorolni az igazságszolgáltatásra az ellene folyó eljárások megszüntetése érdekében”. 

A kormánypárti politikus Bige Lászlót “oligarchának”, “vörös bárónak”, “Gyurcsány bizalmasának” és “baloldali milliárdosnak” nevezte. Rámutatott: a Gazdasági Versenyhivatal rekord nagyságú, 14,1 milliárd forintos bírságot szabott ki Bige Lászlóra, miután megállapította, hogy a vállalkozóhoz köthető nitrogénművek cégcsoport jogsértően törekedett éveken keresztül a partnerek és a cégcsoportok közötti, illetve a viszonteladó partnerei közötti verseny, valamint az import korlátozására. 

Szerinte ez azt jelenti, hogy a cég jogellenes kartellezéssel folyamatosan nyerészkedni próbált a magyar gazdákon azzal, hogy korlátozta a versenyt a műtrágyapiacon. Hozzátette: Bige László nemcsak a gazdáknak okozott jelentős kárt, hanem hűtlen kezelés bűntette miatt is vádat emeltek ellene, mert 2 milliárd forinttal károsította meg saját cégét, miközben több mint 700 millió forint vesztegetési pénzt is felvett. 

“Mindezekért cserébe Bige László semmi mást nem kér a baloldaltól és annak jelöltjétől, Márki-Zay Pétertől, hogy segítsen neki, hogy az igazságszolgáltatás ne vonja felelősségre. Ez igazi bolsevik módszer”

– fogalmazott.

Farkas István, az agrártárca államtitkára egyetértett a Gazdasági Versenyhivatal döntésével, szerinte a kiszabott büntetések arányosak, nem veszélyeztetik a hazai műtrágya-ellátás biztonságát, egyúttal megelőzik a hasonló események megismétlődését. 

Hirdetések

Úgy értékelt: a kartellező cégek jelentős károkat okoztak a versenytársaknak és a magyar vásárlóknak egyaránt.

Kifejtette: Bige László cégcsoportjának tagjai a “korbács és kalács elv” használatával korlátozták az importbeszerzéseket és a termékek szabad árazását, valamint a vevőkért folyó versenyt is. Ezt a magas profit reményében tették úgy, hogy a mindennapi élelmiszerek megtermeléséhez szükséges alapvető anyagokat drágították meg jogellenesen. Szerinte a jogsértés hatásai tovább gyűrűzhettek az élelmiszerpiacra is károsítva ezzel minden magyar fogyasztót. 

(MTI)

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetések
Hirdetések

Facebook

Hirdetések

TOP

Advertisements