Connect with us

Jut eszembe

A Fidesz szerint Bige László azért támogatja a baloldalt, hogy elkerülje az igazságszolgáltatást

A kormánypárti politikus Bige Lászlót “oligarchának”, “vörös bárónak”, “Gyurcsány bizalmasának” és “baloldali milliárdosnak” nevezte.

Published

on

Budai Gyula
Advanced Ads
Advanced Ads
59 / 100

Budai Gyula, a Fidesz képviselője napirend előtti felszólalásában azt mondta: Bige László nagyvállalkozó “vélhetően” azért támogatná a “Gyurcsány Ferenc vezette baloldal miniszterelnök-jelöltének”, Márki-Zay Péternek a kampányát, “mert azt reméli, hogy ha hatalomra kerülnek, akkor nyomást tudnak majd gyakorolni az igazságszolgáltatásra az ellene folyó eljárások megszüntetése érdekében”. 

A kormánypárti politikus Bige Lászlót “oligarchának”, “vörös bárónak”, “Gyurcsány bizalmasának” és “baloldali milliárdosnak” nevezte. Rámutatott: a Gazdasági Versenyhivatal rekord nagyságú, 14,1 milliárd forintos bírságot szabott ki Bige Lászlóra, miután megállapította, hogy a vállalkozóhoz köthető nitrogénművek cégcsoport jogsértően törekedett éveken keresztül a partnerek és a cégcsoportok közötti, illetve a viszonteladó partnerei közötti verseny, valamint az import korlátozására. 

Szerinte ez azt jelenti, hogy a cég jogellenes kartellezéssel folyamatosan nyerészkedni próbált a magyar gazdákon azzal, hogy korlátozta a versenyt a műtrágyapiacon. Hozzátette: Bige László nemcsak a gazdáknak okozott jelentős kárt, hanem hűtlen kezelés bűntette miatt is vádat emeltek ellene, mert 2 milliárd forinttal károsította meg saját cégét, miközben több mint 700 millió forint vesztegetési pénzt is felvett. 

“Mindezekért cserébe Bige László semmi mást nem kér a baloldaltól és annak jelöltjétől, Márki-Zay Pétertől, hogy segítsen neki, hogy az igazságszolgáltatás ne vonja felelősségre. Ez igazi bolsevik módszer”

– fogalmazott.

Farkas István, az agrártárca államtitkára egyetértett a Gazdasági Versenyhivatal döntésével, szerinte a kiszabott büntetések arányosak, nem veszélyeztetik a hazai műtrágya-ellátás biztonságát, egyúttal megelőzik a hasonló események megismétlődését. 

Úgy értékelt: a kartellező cégek jelentős károkat okoztak a versenytársaknak és a magyar vásárlóknak egyaránt.

Kifejtette: Bige László cégcsoportjának tagjai a “korbács és kalács elv” használatával korlátozták az importbeszerzéseket és a termékek szabad árazását, valamint a vevőkért folyó versenyt is. Ezt a magas profit reményében tették úgy, hogy a mindennapi élelmiszerek megtermeléséhez szükséges alapvető anyagokat drágították meg jogellenesen. Szerinte a jogsértés hatásai tovább gyűrűzhettek az élelmiszerpiacra is károsítva ezzel minden magyar fogyasztót. 

(MTI)

Facebook

Advanced Ads

Sportnaptár

 • La Strada SE – Őrmező SE, BLSZ, U19

  szombat, 24 szeptember  14:30 DU. - 16:30 DU.

 • FTC-Rail Cargo Hungaria – Brest Bretagne Handball, női kézilabda BL

  szombat, 24 szeptember  16:00 DU. - 18:00 DU.

 • Győri Audi ETO KC – Metz Handball, női kézilabda BL

  szombat, 24 szeptember  18:00 DU. - 20:00 DU.

 • Csehország – Portugália

  szombat, 24 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Spanyolország – Svájc

  szombat, 24 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Ausztria – Horvátország

  vasárnap, 25 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Dánia – Franciaország

  vasárnap, 25 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Hollandia – Belgium

  vasárnap, 25 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Wales – Lengyelország

  vasárnap, 25 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Anglia – Németország, Nemzetek Ligája

  hétfő, 26 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Magyarország – Olaszország, Nemzetek Ligája

  hétfő, 26 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Portugália – Spanyolország

  kedd, 27 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Svájc – Csehország

  kedd, 27 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Ukrajna – Skócia

  kedd, 27 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

TOP