Connect with us

Nem mondod...

A Hatoslottó elérte a döntéselméleti határt!

Aki megjátssza az összes számkombinációt, azaz felad 8 145 060 Hatoslottó szelvényt biztosan közel egymilliárd forintot nyer.

Published

on

Hirdetések

Rekordközeli, 2,38 milliárd forintra nőtt a Hatoslottó főnyereménye. Ezzel együtt nem csak az összeg nagysága, hanem a halmozódás mértéke is dobogós, hiszen 25 hete nem adtak fel telitalálatos szelvényt, amely a játék 33 éves történetének harmadik leghosszabb jackpot nélküli időszaka.

Hazánk második legismertebb játékának főnyereménye két hete érte el az úgynevezett döntéselméleti határt.

A Szerencsejáték Zrt. Számsorsjáték Osztályának számításai szerint mindez azt jelenti, hogy a jelenlegi, 2,38 milliárdos forintos várható nyeremény mellett az a játékos, aki megjátssza az összes számkombinációt, azaz felad 8 145 060 szelvényt biztosan közel egymilliárd forintot nyer – persze csak akkor, ha egyedül találná el az összes nyerőszámot.

A rekordközeli főnyeremény a játékosokat is lázba hozta, a szelvényszámok alapján az látszik, hogy az általános fogalmú hetekhez képest mintegy 15%-kal többet ikszelnek a szerencsevadászok.

Hirdetések

Mindössze másodjára fordul elő, hogy a Hatos- és az Ötöslottón is kétmilliárd forint feletti főnyeremény vár a szerencsésekre

A felmérések alapján hazánkban a Hatoslottó a mai napig méltatlanul az Ötöslottó kistestvéreként él a köztudatban, ugyanakkor a nemzetközi szintéren a 6-os lottók sokkal népszerűbbek.

Jó példa erre Ausztria, Belgium, Horvátország vagy akár Hollandia is, ahol a 6/45 formátumú lottók a legnépszerűbbek a teljes felhozatalból, de Oroszországban, sőt még Dél-Koreában is játszható a mi Hatoslottónknak megfelelő számsorsjáték.

Az eheti lottó főnyereményeket összevetve a játékosok az Ötöslottón ezúttal 2 milliárd forintért tehetik próbára a szerencséjüket.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetések
Hirdetések

Facebook

Hirdetések

TOP

Advertisements