Connect with us

Jut eszembe

A Kanálka segít a környékbeli falvak szegényein

A Máltai Szeretetszolgálat makói csoportja gyakran kap felajánlásokat, élelmiszert azonban csak elvétve.

Published

on

Fotó: kanalkakremek.hu
Hirdetések

Hatszáz üveg paradicsomszószt ajánlott fel a Magyar Máltai Szeretetszolgálat makói csoportjának a királyhegyesi Kanálka manufaktúra, amely helyi gazdák terményeit dolgozza fel.

A Máltai Szeretetszolgálat makói csoportja gyakran kap felajánlásokat, élelmiszert azonban csak elvétve.

A Kanálka hat évvel ezelőtt indult a hatszáz lelkes Királyhegyesen, jelenleg egy Budapesten alapított szociális szövetkezet üzemelteti. Ottani és környékbeli dolgozókat foglalkoztat, minőségi termékeit pedig főként fővárosi éttermek, szállodák vásárolják.

Kómár Mátyás, a szeretetszolgálat makói csoportvezetője azt mondta, ruhaneműt és különböző használati tárgyakat gyakran kapnak, élelmiszert viszont nagyon ritkán, pedig a rászorulók elsősorban ezt kérik tőlük. Amit most kaptak, elsősorban tésztás ételekhez vagy különböző húsokhoz lehet majd felhasználni.

Hirdetések

Az adományt hamarosan ki is osztják a városban, illetve a környező kistelepülésen intézmények, illetve rászoruló családok között – elsősorban Apátfalván, Magyarcsanádon, illetve Nagylakon számíthatnak rá.

Kómár Mátyás az adományozás kapcsán felhívta a figyelmet arra, hogy folyamatosan várják a felajánlásokat – segíteni ugyanis akkor tudnak, ha ők is kapnak támogatást. Nemcsak vállalkozásoktól, magánszemélyektől szoktak kapni adományt, hanem a kecskeméti régióközpontjuktól is. Tartós élelmiszereket, tésztaféleségeket, vagy például babatápszert fogadnak a legszívesebben, mert a visszajelzések alapján erre van a legnagyobb szükség.

Forrás: Délmagyarország

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetések
Hirdetések

Facebook

Hirdetések

TOP

Advertisements