Connect with us

Múzsa

A kisvárdai kezdőrúgás

A Kisvárda Master Good 11 forduló után 23 ponttal vezeti a labdarúgó NB I-et.

Published

on

Fotó: kisvardafc.hu
Advanced Ads
Advanced Ads

Magyarországon nincs személyi kultusz, lényegében azt sem tudjuk ezt mit jelent. Mindenkit a saját érdemei szerint tisztelünk és emelünk ki magunk közül. Csak az arra érdemeseket.

Így történhetett meg az a puszta véletlen október 31-én vasárnap délután fél háromkor a kisvárdai Várkerti Stadion kezdőkörében, hogy a Kisvárda Master Good–ZTE FC első osztályúnak mondott labdarúgó-mérkőzés kezdőrúgását 53. születésnapján a csapat potentátja Seszták Miklós végezhette el.

Micsoda öröm volt ez a 2023 fizető nézőnek és a több tucat potyázónak

Az egykori fejlesztési miniszter, akit 2017-ben Magyarország 13. legbefolyásosabb személyének tituláltak, azóta alaposan leadott portfóliójából. Pontosabban mivel már csak miniszteri biztos, így nincs annyira szem előtt a “kereszténydemokrata”, maradjunk annyiban KDNP-s országgyűlési képviselő, aki amúgy görögkeleti családban látta meg a napvilágot.

2012-ben az Országgyűlésben a vagyonnyilatkozatok alapján még Seszták Miklós volt a második leggazdagabb képviselő. Azóta sok víz lefolyt a Dunán…

Persze Seszták több pályán is játszik

2010-ben az Oxygen Wellnes céget gründolta, 2011 és 2015 között a Magyar Sakk Szövetség elnöke volt. Seszták 2013-ban még minisztersége előtt mutatta be a “stadion a stadionban” koncepciót, azaz a Népstadion átépítésének grandiózus tervét, amiből azután nem lett semmi.

De menjünk vissza Kisvárdára, ahol a csapat névadó szponzora a debreceni Bárány család cége a Master Food Kft. A baromfitenyésztéssel és feldolgozással foglalkozó cég feje, Bárány László idén a leggazdagabbak listáján a 16. helyet szerezte meg 88,3 milliárdos vagyonával.

Érdekesség, hogy a másik debreceni milliárdos család is baromfifeldolgozásban utazik. A Szabó család vagyonát 58,2 milliárd forintra becsülik. A Tranzit-Ker Zrt. és a Tranzit-Food Kft. alapítója és résztulajdonosa cégei révén több mint kétezer embernek ad munkát. A Tranzit Csoport tavaly a Loki labdarúgócsapatának főszponzora lett, a cégcsoport három évre szóló szerződést kötött a DVSC Futball Zrt-vel.

Seszták Miklós és a dedikált labda. Fotó: kisvardafc.hu

Seszták Miklós születésnapjára nemcsak egy kezdőrúgást és egy aláírt labdát kapott, a csapat is alaposan kitett magáért és 5-0-ra legyőzte a ZTE-t.

A Kisvárda Master Good igazi nemzetközi gárda

A kezdőcsapatban csak két magyar játékos, a kapuban védő Dombó Dávid és a középpályás Ötvös Bence kapott helyet. A Kisvárdában kezdő volt két albán, egy bolgár, egy bosnyák, egy brazil, egy cseh, egy szerb és két ukrán játékos is. Csereként lépett pályára a montenegrói Driton Camaj és a román Claudiu Bumba. A kispadon a portugál Joao Janeiro ül.

Már csak az a kérdés, hogy ennek a nemzetközi gárdának a tetemes havi fizetését, hogyan lehet kigazdálkodni a kétezer fizető néző által biztosított bevételből?

Egy biztos a Kisvárda 11 forduló után 23 ponttal vezeti a labdarúgó NB I-et.

Egy hét múlva, vasárnap a Ferencvárosi TC érkezik Kisvárdára…

Facebook

Advanced Ads

Sportnaptár

 • Mezőkövesd Zsóry FC-Paksi FC

  péntek, 30 szeptember  20:00 DU. - 22:00 DU.

 • Bayern München – Bayer Leverkusen

  péntek, 30 szeptember  20:30 DU. - 22:30 DU.

 • Athletic Bilbao – Almería

  péntek, 30 szeptember  21:00 DU. - 23:00 DU.

 • Kisvárda Master Good-Újpest FC

  szombat, 1 október  14:30 DU. - 16:30 DU.

 • Debreceni VSC-Budapest Honvéd

  szombat, 1 október  17:00 DU. - 19:00 DU.

 • Vasas FC-Zalaegerszeg

  szombat, 1 október  19:30 DU. - 21:30 DU.

 • Kecskeméti TE-Ferencvárosi TC

  vasárnap, 2 október  16:30 DU. - 18:30 DU.

 • Puskás Akadémia FC-MOL Fehérvár FC

  vasárnap, 2 október  18:45 DU. - 20:45 DU.

TOP