Connect with us

Kék fény

A követési távolság be nem tartása miatt két ember halt meg a sztrádán

A vádlott három utast szállított, akik közül a vádlott testvére és anyja olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy a helyszínen meghalt.

Published

on

Fotó: Hiros.hu
Advanced Ads
Advanced Ads
64 / 100

A Kecskeméti Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt vádat emelt egy férfi ellen. A vádlott két utasa a balesetben életét vesztette.

Korábban Szeged felé haladt egy külföldi trélert vontató kisbusz, amikor hátulról nagy sebességgel belehajtott egy személyautó.

A tréler leszakadt a kisbuszról, majd a sztrádán felborult, a kisbusz pedig az útszéli árokba csapódott. A kiérkező kiskunfélegyházi tűzoltók a járműveket áramtalanították, a felborult trélert kerekeire állították, majd megszüntették a forgalmi akadályt. A helyszínre két mentő is érkezett, de a két sofőr kisebb zúzódásokkal megúszta az ütközést.

Ekkor következett be a második baleset

A vádirat szerint a férfi 2021. július 24-én, dél körül, Kiskunfélegyháza közelében, az M5-ös autópályán haladt mintegy 93-103 km/óra sebességgel. Az időjárás derült volt, a látási viszonyok is jók voltak, a sztrádán nagy volt a forgalom.

A vádlott előtt egy nyerges vontató közlekedett félpótkocsit vontatva. A járműszerelvény forgalmi okból 7-8 km/óra sebességgel haladt, ezért mindkét oldali első és hátsó irányjelzőjét egyidejűleg villogtatta. A lassan haladó teherautó féktávolságon kívül észrevehető volt.

A férfi azonban nem tartott megfelelő követési távolságot, és az autóját hirtelen balra kormányozta, hogy elkerülje az ütközést. Ennek ellenére mintegy 80-90 km/óra sebességgel a félpótkocsi hátuljának ütközött. Az ütközés miatt a vádlott autója a belső sáv irányába sodródva érintőlegesen nekiütközött egy másik személyautónak, ami a belső sávban forgalmi okból mintegy 15-20 km/óra sebességgel haladt. Az ütközés után a vádlott autója a belső sávban, elejével a leállósáv irányába állt meg.

A vádlott három utast szállított, akik közül a vádlott testvére és anyja olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy a helyszínen meghalt. A harmadik utas és a vádlott 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek. Valamennyiük biztonsági öve be volt csatolva.

A baleset azért következett be, mert a férfi megszegte azt a KRESZ szabályt, miszerint járművel másik járművet csak olyan távolságban szabad követni, amely elegendő ahhoz, hogy az elől haladó jármű mögött – annak hirtelen fékezése esetén is – meg lehessen állni.

A szabadlábon védekező vádlottat a járási ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja és végrehajtandó fogház, valamint közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben.

A vádlott bűnösségéről a Kiskunfélegyházi Járásbíróság fog dönteni.

Forrás: ugyeszseg.hu

Kettős tragédia az M5-ös autópályán

Facebook

Advanced Ads

Sportnaptár

 • Ausztria – Horvátország

  vasárnap, 25 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Dánia – Franciaország

  vasárnap, 25 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Hollandia – Belgium

  vasárnap, 25 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Wales – Lengyelország

  vasárnap, 25 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Anglia – Németország, Nemzetek Ligája

  hétfő, 26 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Magyarország – Olaszország, Nemzetek Ligája

  hétfő, 26 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Portugália – Spanyolország

  kedd, 27 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Svájc – Csehország

  kedd, 27 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Ukrajna – Skócia

  kedd, 27 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Telekom Veszprém – Dinamo București, férfi kézilabda BL

  szerda, 28 szeptember  18:45 DU. - 20:45 DU.

TOP