Connect with us

Kék fény

A láthatatlan gyilkos

Hat embert szállítottak a mentők kórházba szén-monoxid-mérgezés gyanújával hétfőn este Vácszentlászlóról, a Tompa utcából.

Published

on

Advanced Ads

Hétfőn Biatorbágyon, Salgótarjánban, Szolnokon és Vácszentlászlón is szén-monoxid mérgezés miatt riasztották a tűzoltókat. Szerencsére ezúttal nem követelt halálos áldozatot a néma gyilkos.

Hat embert szállítottak a mentők kórházba szén-monoxid-mérgezés gyanújával hétfőn este Vácszentlászlóról, a Tompa utcából. Három ember el tudta hagyni a családi házat, másik három embert a mentők eszméletlen állapotban hoztak ki az épületből. A gödöllői hivatásos tűzoltók kimutatták a mérgező gáz jelenlétét. A méréseket követően a tűzoltók átszellőztették a helyiségeket, majd a gázművek kiérkezéséig biztosították a helyszínt.

A házban egy nyílt égésterű gázkazán és egy cserépkályha is üzemelt, szén-monoxid-érzékelő nem volt az épületben. A három eszméletlen ember a szabadban magához tért, a mentők könnyű sérülésekkel szállították kórházba őket.

Napok óta fejfájásra panaszkodott egy öttagú család Biatorbágyon, a Füzes utcában

Hétfőn, a kora délutáni órákban a törökbálinti hivatásos tűzoltók méréseket végeztek a családi házban, amelynek minden helyiségében kimutatták a szén-monoxid jelenlétét. A tűzoltók a méréseket követően átszellőztették az épületet, majd a gázművek kiérkezéséig biztosították a helyszínt. A mentők egy felnőttet és egy gyermeket kórházba szállítottak.

Egy alig két hete vásárolt szén-monoxid-érzékelő mentette meg egy négytagú család életét tegnap éjszaka

A készülék Szolnokon, egy Sás utcai családi házban adott jelzést, ennek köszönhetően a lakók azonnal szellőztetni kezdtek és nem sérültek meg. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói visszaállították a jelzéskori állapotot, és a gázkazán működése közben kimutatták a mérgező gáz jelenlétét, ezért értesítették a gázszolgáltatót és a kéményseprőket.

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő tegnap délután Salgótarjánban, a Gorkij körúton is

A bátonyterenyei hivatásos tűzoltók, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat szakemberei kimutatták a mérgező gáz jelenlétét. A gázszolgáltató szakemberei lezártak egy gázüzemű vízmelegítőt. Személyi sérülés nem történt.

Forrás: katasztrofavedelem.hu

Continue Reading
Click to comment

Facebook

TOP