Connect with us

Jut eszembe

A polgármesterek felsorakoztak Lázár János mellett

Arra kérik a baloldal miniszterelnökjelöltjét, hogy településeiket kímélje meg a megosztó, gyűlöletkeltő politikájától kampánya során.

Published

on

Advanced Ads
Advanced Ads
80 / 100

Nagypolitika kicsiben, avagy ilyen az, amikor falusi polgármesterek szereptévesztésbe kerülnek és azt hiszik ők fújják a passzátszelet. Pedig legfeljebb csak annyi történik, hogy a hivatalban lévő országgyűlési képviselő – aki választókerületében remek munkát végezve minden falujába irányított kormányzati támogatást –, most benyújtja a számlát.

A Csongrád-Csanád megyei 4-es országgyűlési egyéni választókerületben Lázár János 2014-ben és 2018-ban is megnyerte a szavazást. Az őszi ellenzéki előválasztáson a Hódmezővásárhelyt és Makót is magába foglaló körzetben Márki-Zay Péter nyerte meg a jelöltséget, magyarul a hódmezővásárhelyi polgármester így már Lázár János aktív kihívója lett.

Az már más kérdés, hogy az időközben az ellenzék miniszterelnök-jelöltségét megszerző Márki-Zay Péternek egy plusz terhelés ez az egyéni választókerületi csatározás. Arról már korábban írtam, hogy jó lett volna, ha Márki-Zay ezt a csatát időben elengedi.

Természetesen a Fidesz erős embere sok hangszeren játszik

Lázár János lazán elköltött 80 milliárdot a Szegedet és Hódmezővásárhelyt összekötő TramTrainre. A makói Hagymatikum bővítésére tízmilliárd forintot szerzett és természetesen választókerületében épülnek, szépülnek a falvak, ahová szintén ömlik a pénz.

Csak egy példa: Csongrád-Csanád megye legkisebb települése Kövegy 2021-et mindössze 27 milliós költségvetéssel tervezte meg, ám év közben olyan sok pályázatot nyertek meg, hogy a község költségvetése 11-szeresére duzzadt.

Természetesen, ahogy beléptünk az országgyűlési választás kampányába érdemes minden szavazatért lehajolni. Értelemszerűen Márki-Zay Péter a helyi kampányban még megszólalni sem tudott, megkockáztatom, hogy nem is járt egyetlen faluban sem az utóbbi hónapokban.

Természetesen az országgyűlési képviselővel atyai-baráti kapcsolatot ápoló polgármesterek nem tétlenkedtek tovább és

Hűségesküt tettek Lázár Jánosnak

A választókerület 15 polgármestere közös nyilatkozatban szólítja fel a baloldal miniszterelnökjelöltjét, hogy ne hurcolja be településeikre a kioktatásra és lenézésre épülő gyűlöletkampányát – írta meg a Makóhíradó.hu.

Farkas János, Magyarcsanád polgármestere. Fotó: makohirado.hu

Farkas János, magyarcsanádi polgármester sajtótájékoztatóján elmondta, arra kérik a baloldal miniszterelnökjelöltjét, hogy településeiket kímélje meg a megosztó, gyűlöletkeltő politikájától kampánya során.

“Településeink a kormánynak köszönhetően fejlődnek, gyarapodnak, nincs szükségünk kioktatásra, lenézésre, legfőképpen szánalomra.”

– hangsúlyozta a polgármester.

Mint a nyilatkozatban írják, Hódmezővásárhely számukra intő példa: fejlődés helyett vegetálás, béke helyett polgárháborús hangulat jellemzi, és nem akarják, hogy az általuk képviselt településeken is ez történjen.

A közös nyilatkozatot Ambrózfalva, Csanádalberti, Apátfalva, Földeák, Királyhegyes, Kövegy, Makó, Nagyér, Óföldeák, Székkutas, Kiszombor, Magyarcsanád, Maroslele, Nagylak és Pitvaros polgármester látta el aláírásával, ők arról is értesítik Márki-Zay Pétert, hogy nem kívánnak részt venni a kampányeseményein.

A Délmagyarország rámutatott, hogy a nyilatkozat aláírói közül hiányzik Algyő, Csanádpalota és Mártély első emberének kézjegye.

Az lett volna igazán elegáns, ha ugyanez a 15 polgármester Lázár Jánosnak is megüzente volna, hogy az ő kampányeseményein sem kívánnak megjelenni. Így diktálta volna a politikai illem.

A nyilatkozatot Farkas János, Magyarcsanád polgármestere ismertette a nyilvánossággal, majd borítékba tette, hogy elküldje a címzettnek.

Amikor a Fidesz éppen aktuális aláírásgyűjtését kellett megtámogatni, ugyanezek a polgármesterek bőszen pultoztak falvaik főterén. Akkor nem voltak ilyen finnyásak az országos politikát illetően.

Facebook

Advanced Ads

Sportnaptár

 • Ausztria – Horvátország

  vasárnap, 25 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Dánia – Franciaország

  vasárnap, 25 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Hollandia – Belgium

  vasárnap, 25 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Wales – Lengyelország

  vasárnap, 25 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Anglia – Németország, Nemzetek Ligája

  hétfő, 26 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Magyarország – Olaszország, Nemzetek Ligája

  hétfő, 26 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Portugália – Spanyolország

  kedd, 27 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Svájc – Csehország

  kedd, 27 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Ukrajna – Skócia

  kedd, 27 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Telekom Veszprém – Dinamo București, férfi kézilabda BL

  szerda, 28 szeptember  18:45 DU. - 20:45 DU.

TOP