Connect with us

Kilátó

A sógorok bekeményítenek, akárcsak a hollandok – van mit tanulni tőlük

Hétfőtől csakis jó indokkal mehetnek ki Ausztriában az utcára azok, akik nincsenek teljesen beoltva. A sógorok, úgy is mint “Magyarország laborja”, megint előttünk járnak.

Published

on

sógorok
Hirdetések

Miközben Magyarország teljhatalmú ura sajátjaival ünnepelteti magát, de a járvány megfékezéséért semmit tesz, mert minden szigorító rendelkezést megakadályoz, hogy csak a jövőévi választások eredményének befolyásolása lebeg a szeme előtt, a szomszédban már szigorítanak.

Kijárásitilalom

Hétfőtől csakis jó indokkal mehetnek ki Ausztriában az utcára azok, akik nincsenek teljesen beoltva. A sógorok, úgy is mint “Magyarország laborja”, megint előttünk járnak. Az intézkedések igencsak szigorúnak mondhatók, a nem teljesen beoltottak az otthonaikat csak akkor hagyhatják el, ha jó okuk van rá – Alexander Schallenberg kancellár szerint ilyen lehet az, ha orvoshoz vagy bevásárolni mennek el, de természetesen munkába is eljárhatnak majd az ausztriai polgárok.

Az országban véletlenszerűen ellenőrizni fogják az embereket, a szigorítás a tizenkét éveknél idősebbekre vonatkozik. A zárlatot tíz napra rendelték el, a korlátozásokat megszegők akár 1450 eurós bírságra is számíthatak.

A kormány további szigorításokat is fontolgat, ilyen a teljes, tehát oltottakra is kötelező éjszakai kijárási tilalom.

Hirdetések

Keményebb fából készül a fapapucs is

A holland ügyvivő kormány három hétig tartó részleges korlátozásokat jelentett be a koronavírus-fertőzések kiemelkedően magas száma miatt. A rendelkezések szombaton léptek érvénybe. A kormány pénteki döntése értelmében

  • a nagy bevásárló központoknak és a vendéglátó helyiségeknek este 8 órakor, a nem alapvető fontosságú cikkeket áruló üzleteknek és szolgáltatóknak pedig este 6 órakor be kell zárniuk.
  • A sportmérkőzéseket közönség nélkül kell megtartani, azonban a mozik és a színházak továbbra is fogadhatják a látogatókat.

Mark Rutte ügyvivő kormányfő sajtótájékoztatóján elmondta: az egészségügy rendkívül nagy nyomásnak van kitéve, több beavatkozást kell elhalasztani a kórházba kerülő fertőzöttek egyre növekvő száma miatt.

A kormány emellett azt az intézkedést is tervezi, amely csak a beoltottaknak vagy a betegségből igazoltan felgyógyultaknak engedélyezi a vendéglátó helyiségek, a sportcentrumok és a kulturális programok látogatását.

A koronavírus mostani, gyors terjedése miatt a járványügyileg fokozottan kockázatos területek közé sorolták pénteken Magyarországot a német hatóságok. Mutatjuk, mivel jár ez a minősítés pontosan.

(Forrás)

Ez is a járvány

Hirdetések
Hirdetések

Facebook

Hirdetések

TOP

Advertisements