Connect with us

Múzsa

A Sziámi együttes 25 év után ismét színpadra lép

A Müller Péter Sziámi AndFriends a Sziámi zenekar folytatása, a legjobb URH  dalokkal.

Published

on

Advanced Ads

Huszonöt év után ismét színpadra lép a Sziámi együttes, amely december 4-én a fővárosi A38 hajón a Müller Péter Sziámi AndFriends koncertje keretében fog játszani.

A frontember Müller Péter Sziámi decemberben ünnepli 70. születésnapját. Az A38-on legsikeresebb formációja, a Sziámi 1991-1997 közötti felállásának tagjai zenélnek.

A Sziámi zenekarhoz olyan nagy underground slágerek fűződnek, mint például az Apokalipszis itt és most, a Testből testbe vagy A mi királyságunk.

Az 1991 és 1997 közötti időszakból Angler Ákos (dob), Kardos Endre Bozi (szaxofon, fuvola), Markó Tamás (basszusgitár), Müller Péter Sziámi (ének), Óvári Miklós (gitár, billentyűs hangszer), Polgár Péter (gitár) és Soós Tamás Attila (szaxofon) játszik a december 4-i koncerten.

Az esten olyan dalokat fognak elővenni, amelyeket hosszú évek óta nem hallhatott a közönség.

Müller Péter Sziámi. Fotó: Emil Chalhoub – kellegy.hu

Müller Péter Sziámi AndFriends 

A Sziámi zenekar folytatása, a legjobb URH  dalokkal.

Egy zenekar, aminek lassan negyven éves múltja és  megkérdőjelezhetetlenül érvényes jelene van. A Sziámi AndFriends a hazai  rockzene és alternatív rockzene megkerülhetetlen formációja.

Az  Élet és Irodalom szerint „Magyarország egyik legjobb koncertzenekara”  immár hatodik éve járja az ország klubjait, fesztiváljait. Ez idő alatt 3  lemezt készítettek olyan új dalokkal, mint a Szeretni még, Cukortükör,  Éjszakás nővér, Államosítani kéne, de emellett az underground zenei  hagyományok őrzői is. Tiltott és tűrt dalok 1980-tól napjainkig. URH,  Kontroll Csoport és Sziámi. Az Apokalipszis, a Vigyetek el!, a Besúgók  és provokátorok, a Kicsi kicsiszolt kő, a Testből testbe vagy a  Világegyetemista a jelenkorban is ugyanolyan érvényesen szól, mint  születésekor.

A zenekar tagjai: Bakos Zita (billentyűs hangszerek), Kirschner Péter (gitár), Müller Péter Sziámi (ének), Tóth Márton (dob), Varga Orsolya (billentyűs hangszerek) és Winterverber Csaba (basszusgitár). 

Continue Reading
Click to comment

Facebook

TOP