Connect with us

Nem mondod...

Állam elleni bűncselekmény

Kedden a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség indítványozta mindkét gyanúsított letartóztatásának elrendelését.

Published

on

Fotó: ugyeszseg.hu
Hirdetések

Két napja a Respublika.hu is megírta, hogy Lekapcsolták a “Magyarok Felelős Nemzeti Kormányát”, azaz élet elleni bűncselekmény miatt őrizetbe vették a magukat “Magyarok Felelős Nemzeti Kormányának” nevező csoportosulás vezetőit.

Kedden a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség indítványozta mindkét gyanúsított letartóztatásának elrendelését.

A kedd óta őrizetben lévő elkövetőket az emberölés előkészületének bűntettén túlmenően az ügyészség az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatására irányuló bűntettel is meggyanúsította.

A kedden közölt megalapozott gyanú lényege szerint a gyanúsítottak létrehozták az úgynevezett Magyarok Felelős Nemzeti Kormánya nevű, az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatására irányuló szervezetet, egyiküket bírói hatalommal ruházták fel, míg a másik gyanúsított feladata a végrehajtói hatalom megszervezése volt.

Hirdetések

A gyanúsítottak új „alkotmányt” is megfogalmaztak, melynek egyik pontja szerint a társadalom minden tagjának:

„mindazzal szemben, aki vagy ami megsérti az alkotmányos alapelvek előző pontokban megfogalmazott értékrendjét, joga és kötelessége a hűtlenség vádja nélkül akár élete árán is ellentmondani és ellenállni.”

A gyanúsítottak részben nyílt, részben konspirált tagságú szervezetet működtettek, amelynek közösségi médiában történő megjelenítéséről gondoskodtak.

A gyanúsítottak – az antiszemita nézeteik hangoztatása mellett – az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatására konkrét intézkedéseket tettek, amikor tagságukat a gyűlésükön és az interneten keresztül közéleti szereplők megölésére hívták fel.

A nyomozó ügyészség indítványozta a gyanúsítottak letartóztatását, a kényszerintézkedés tárgyában a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája dönt.

Forrás: ugyeszseg.hu

Lekapcsolták a “Magyarok Felelős Nemzeti Kormányát”

Continue Reading
1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Matolcsy Ádám és barátiköre behálózza az apja MNB-jét - Respublika

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetések
Hirdetések

Facebook

Hirdetések

TOP

Advertisements