Connect with us

Lépten-nyomon

Állami kézbe került a Kartonpack

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő végleges nyilvános vételi ajánlatot tett a Kartonpack Nyrt. részvényeire-re 2 534,82 forinton.

Published

on

Fotó: Oláh Tibor / MTI
Hirdetések

A Kartonpack Nyrt. részvényeinek kereskedését a BÉT standard kategóriájában a Magyar Nemzeti Bank tavaly májusban felfüggesztette, mert nem tett közzé határidőben érvényes éves beszámolót, azóta nem kereskedtek a papírral. Utolsó ára 16 800 forint volt.

A társaság fő tevékenysége keretében különféle kartondobozokat gyárt. A cég vezetését a kormány 2020. áprilisi döntése alapján kormánybiztos vette át.

A Magyar Közlöny 2020. 78. számában önmagában jelent meg a 128/2020-as kormányrendelet arról, hogy az állam a felügyelete alá vonja a Kartonpack Nyrt. nevű debreceni dobozgyártó céget.

A vállalat élére kinevezett kormánybiztos lecserélte az igazgatótanács és a legtöbb bizottság tagjait.

Hirdetések

A kormánybiztos határozatlan ideig dr. Uszkay-Boiskó Sándort nevezte ki a társaság élére, aki mellé Hutiray Gyula Árpád, dr. Vass Viktória, Jakab László és Dr. Mancsiczky László ül be az igazgatótanácsba.

Az állami felügyelet 2020. július 24-én megszűnt.

A Kartonpack Nyrt. legutóbb közzétett éves jelentése szerint a 2020 végén mintegy 1,280 milliárd forint saját tőkével rendelkező társaság árbevétele 2020-ban 2,562 milliárd forint volt szemben az egy évvel korábbi 2,498 milliárd forinttal.

Minkét évben veszteséget könyveltek el, 2020-ban 118 millió forintot, 2019-ben 275 millliót.

Csütörtökön a Magyar Állam képviseletében eljáró Magyar Nemzeti Vagyonkezelő végleges nyilvános vételi ajánlatot tett a Kartonpack Nyrt. részvényeire-re 2 534,82 forinton – közölte a papíripari cég a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

A tájékoztatás szerint az ajánlatot a Magyar Nemzeti Bank jóváhagyta.

A cégben jelenleg az MNV részesedése 91,41 százalék, a fennmaradó részvényekre mintegy 110 millió forintot letétbe helyezett az MNV az Equilor Befektetési Zrt-nél.

A társaságban a Deutsche Balaton AG 7,88 százalékos részesedéssel rendelkezik, 0,71 százalék a közkézhányad.

Az igazgatóság véleménye szerint az ajánlat, amelyet december 9-ig fogadhatnak el az érintettek nem gyakorol hatást a cég működésére, munkavállalóira, egyben az ajánlat elfogadását javasolja a részvénytulajdonosoknak.

Azt is közölték, hogy a végleges ajánlatot a cég 89 munkavállalója közül 12-en támogatták, a többiek nem nyilvánítottak véleményt.

(MTI)


    

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetések
Hirdetések

Facebook

Hirdetések

TOP

Advertisements