Connect with us

Jut eszembe

Az állami televízió szolga, de nem a közt szolgálja, hanem a Fideszt

Az állami televízió margójára!

Published

on

Állami televízió
Képünk illusztráció
Hirdetések

Szerintem nincs ma olyan ember Magyarországon, akit meglep, hogy az állami televízió nem tájékoztat hitelesen, tárgyilagosan és kiegyensúlyozottan a belpolitikai történésekről (sem).

Szakmányban sorosozik, gyurcsányoz, riogat, elhallgat vagy sumákol

Pont olyan, mint a régi lemezjátszó, aminek a tűje elkopott és folyton beakad. Ki kellene dobni a kukába, vagy minimum tűt cserélni, de az nem megy, mert ahhoz bátorságra, vagy minimum belátásra lenne szükség. Beragadt a múltba az állami televízió, mert leharcolt pártos arcai még mindig azt hiszik, hogy a tényeknél fontosabb az elvtelen lojalitás, és inkább a kenyéradó gazdájukat és a teli zsebüket választják a valóság helyett. Csak hát épp ebben mutatkozik meg leginkább az alkalmatlanságuk. Ugyanis elfelejtik, hogy nem Orbán Viktor vagy a Fidesz a gazda, hanem maga a köz, azaz az adófizető polgárok, akiknek az adójából működik az állami televízió.

És a köz közszolgálatot kér, igényel, követel.

Elege van abból, hogy a szemébe hazudjanak, vagy elhallgassák előlük azt, ami nyilvánvalóan megtörtént.Ilyen például az előválasztás, és a második fordulóban Márki-Zay Péter győzelme. Vajon annyira beijedtek, hogy féltek ez utóbbiról tisztességes hírt adni? Vajon annyira rettegnek Márki-Zay Pétertől, hogy az sem érdekli őket, hogy mi lesz a következménye a sunnyogásuknak? Vagy kutyába sem veszik a több százezer szavazót? Azért rögzítem: Márki-Zay Péter támogatottsága növekedni fog, mert minél inkább próbálja elhallgattatni a fideszes sajtó, az emberek annál inkább kíváncsiak lesznek rá.

A többségi előítéletekre hajazó mondataira sokan felkapták a fejüket

Abban is biztos vagyok, hogy a különböző pártok támadásai Márki-Zay ellen, szintén neki kedveznek. Kis túlzással azt is mondhatnám, hogy nem a személye miatt történik mindez, hanem azért, mert sokak szemében ő testesíti meg azt az embert, aki nem köthető az elmúlt évtizedek pártos bukásaihoz, akitől azt várják, hogy az ország végletes megosztottságának legyen vége. Ezek mellett pedig gyakorlatilag eltörpül, hogy a kommunikációjában hibázik-e, hiszen ő a nagypolitika új szereplője. És ha tetszik, ha nem, a kifogásolható mondataiban a bebetonozott jobb – és baloldal negatív magatartása, szóhasználata is felsejlik. Ezen csak az csodálkozik, akinek nincs önreflexiója és nem vett tudomást az elmúlt évtizedek politikai változásairól. A többségi előítéletekre hajazó mondataira sokan felkapták a fejüket. De ezt csak azoktól tudom komolyan venni, akik minden más hasonló esetben – akár jobbról, akár balról történt ilyesmi – azonnal protestáltak. Ma még azok vannak kevesebben, akik az emberi jogok és az emberi méltóság mellett nem csak szavakkal, hanem tettekkel is kiállnak. Tulajdonképpen ők azok, akiktől Márki-Zay Péter a legtöbbet tanulhatja. Remélem, így lesz. Hovatovább azt is remélem, hogy a politikai álkeresztények kora is leáldozhat végre. Mérlegelje ezt az a televízió is, aminek működését az én befizetett adómból is finanszírozzák.

Hirdetések

Na és ő!

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetések
Hirdetések

Facebook

Hirdetések

TOP

Advertisements