Connect with us

Lépten-nyomon

Az EP baloldali többsége kísérletet tesz, hogy beavatkozzon a magyar választásokba

A szövegben nincs szó a Soros-hálózat évek óta tartó, döntő jelentőségű beavatkozásáról az európai politikai folyamatokba.

Published

on

Advanced Ads
Advanced Ads
58 / 100

Az Európai Parlament (EP) baloldali többsége még egy utolsó kísérletet tesz arra, hogy beavatkozzon a magyar választásokba, kevesebb, mint négy héttel a választások előtt elvtársi segítségnyújtással próbálkoznak Gyurcsány Ferencnek és a háborús uszításba bonyolódó Márki-Zay Péternek – jelentette ki Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője Strasbourgban, az Európai Parlament plenáris ülésének szünetében kedden.

Hidvéghi Balázs magyar újságíróknak nyilatkozva hangsúlyozta, a magyar baloldali EP-képviselők igyekeznek tollba mondani a Magyarország elleni támadásokat és hamis állításokat az EP jelentéseiben és állásfoglalásaiban.

“Mi nemet mondunk ezekre a próbálkozási kísérletekre, nemet mondunk a hazugságokra és kiállunk Magyarország mellett”

– fogalmazott a képviselő.

Az Ukrajnában zajló háborúval és a menekülthelyzettel kapcsolatban hangsúlyozta: Magyarország segít, és minden menekültet befogad, továbbá példaértékűnek nevezte az illetékes hatóságok, a civil szervezetek mutatta összefogást. Ezzel kapcsolatban kiemelte: a segítségnyújtás cáfolja a baloldal EP-képviselői által az elmúlt évek folyamán gyakran hangoztatott hazugságokat, melyek szerint Magyarország nem segít a bajba jutottakon, a rászorulókon.

“Elképesztő felelőtlenségnek” nevezte, hogy a jelenlegi helyzetben egy szerdán szavazásra előterjesztett állásfoglalás a Magyarországnak és Lengyelországnak járó, a koronavírus-járvány utáni helyreállítást segítő uniós pénzek visszatartását javasolja. Egy ilyen szöveg előterjesztése “a kicsinyesség, a rövidlátás és a politikai alkalmatlanság bizonyítéka” – jelentette ki.

A civil szervezetek mozgásterével és működésével kapcsolatos, a hét folyamán elfogadni tervezett EP-jelentésről Hidvéghi Balázs azt mondta: a baloldal az ideológiailag számára kedves szervezeteket, köztük mindenekelőtt a Soros-hálózatokhoz tartozó szervezeteket mentesíteni akarja minden más szervezetre vonatkozó kötelezettségek alól.

“Ki akarják emelni a tagállami törvények és szabályok alól, kiváltságokban, különleges elbánásban akarják részesíteni azokat. Ez nem fogadható el. Nem lehet különbséget tenni az egyes civil szervezetek között.”

Az állampolgárság biztosítása és az uniós letelepedés kérdésével foglalkozó EP-jelentéssel kapcsolatban a képviselő azt mondta, a szöveg politikai pamflet, ezért a frakció nem vesz részt az erről szóló szavazáson. Emlékeztetett: az állampolgárságról és letelepedési engedélyről minden ország maga dönt. Ez tagállami hatáskör, ezt a jogot nem lehet elvenni a tagállamoktól – tette hozzá.

Az Európai Unió demokratikus folyamataiba történő külföldi beavatkozásról szóló vitát összegző állásfoglalással kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet, hogy a szöveg Magyarországgal kapcsolatban téves információkat, politikailag motivált támadásokat tartalmaz. Kiemelte, a szövegben nincs szó a Soros-hálózat évek óta tartó, döntő jelentőségű beavatkozásáról az európai politikai folyamatokba. Az, hogy ez nem fér bele a szövegbe, rendkívül árulkodó a dolog egyoldalúságát tekintve – tette hozzá Hidvéghi Balázs.

Forrás: MTI

Facebook

Advanced Ads

Sportnaptár

 • Anglia – Németország, Nemzetek Ligája

  hétfő, 26 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Magyarország – Olaszország, Nemzetek Ligája

  hétfő, 26 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Portugália – Spanyolország

  kedd, 27 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Svájc – Csehország

  kedd, 27 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Ukrajna – Skócia

  kedd, 27 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Telekom Veszprém – Dinamo București, férfi kézilabda BL

  szerda, 28 szeptember  18:45 DU. - 20:45 DU.

 • THW Kiel – Pick Szeged, férfi kézilabda BL

  csütörtök, 29 szeptember  18:45 DU. - 20:45 DU.

TOP