Connect with us

Voks 2022

Bakos Bernadett lehet az ötödik LMP-s képviselő

Mivel Schmuck Erzsébet, az LMP másik társelnöke vereséget szenvedett saját egyéni körzetében, így nincs meg a szükséges 5 mandátum.

Published

on

Bakos Bernadett a Margitszigeten
Advanced Ads
Advanced Ads
66 / 100

A DK tartja magát a választás előtt kötött megállapodáshoz, ezzel az LMP-s Bakos Bernadett juthat be az Országgyűlésbe.

A DK egy szavatartó párt, így ahogy mindig betartottunk minden megállapodást az ellenzéki együttműködés során, most is tartani fogjuk a szavunkat.

– írta az rtl.hu kérdésére a DK sajtóosztálya. Arról érdeklődtek, hogy a választás előtti összellenzéki megállapodásnak megfelelően tényleg hajlandók-e lemondani egy országos listás képviselői mandátumról az ellenzéki összefogásban résztvevő LMP javára, hogy a párt frakciót alapíthasson.

A saját parlamenti frakció alakításához ugyanis minimum 5 képviselőre van szükség, azonban az LMP csak 4 képviselőt juttatott a parlamentbe: országos listáról Kanász-Nagy Máté társelnököt, Ungár Pétert, Keresztes László Lórántot, illetve az egyéni választókerületét megnyerő Csárdi Antalt. Azonban Schmuck Erzsébet, az LMP másik társelnöke vereséget szenvedett saját egyéni körzetében, így nincs meg a szükséges 5 mandátum.

Mivel ennek a forgatókönyvnek fennállt a veszélye előzetesen is, de az LMP-nek nem adtak több biztos befutó helyet az ellenzék közös országos listáján, sajátos megállapodás született: amennyiben a zöldpárt saját várakozásaival szemben nem 2, hanem csak 1 egyéni győzelmet szerez, akkor saját listás befutó helyeiből a DK átad egyet az LMP-nek, hogy a zöldeknek is lehessen frakciója az új Országgyűlésben. 

A listán a következő LMP-s Bakos Bernadett, aki az 50. helyen szerepel. A DK keddi bejelentése értelmében ezt a megállapodást be is fogják tartani, így Bakos Bernadett lehet az ötödik LMP-s képviselő.

Bakos Bernadett 2020 őszén a tragikus hirtelenséggel elhunyt Tóth Balázs önkormányzati képviselői helyét foglalta el a kőbányai önkormányzatban.

Bakos Bernadett 29 éves, építőmérnök. 1994 óta él Kőbányán, ahol alapfokú valamint zenei tanulmányait folytatta. 2019-ben az LMP színeiben indult az önkormányzati választáson a kerületi Újhegyi lakótelepen. Ez év óta ő képviseli a zöld értékeket a Fővárosi Klímavédelmi és Környezetvédelmi Bizottságban, továbbá tagja az LMP Budapest Elnökségének is.

Az LMP marad a zöldpolitika útján

Az LMP a zöldpolitika útján marad, továbbra is annak határozott hazai képviselője lesz – mondta Kanász-Nagy Máté, az ellenzéki párt társelnöke hétfőn online sajtótájékoztatón.

A politikus a parlamenti választás eredményét értékelve kitért arra: elemezni kell, hogyan szenvedhetett vereséget az ellenzék, és azt is, hogyan szakadhatott ketté az ország egy erősen ellenzéki Budapestre és egy kormánypárti vidékre.

“Lehet, hogy nem tett jót, hogy a miniszterelnök-jelöltünk egy végtelen monológgá változtatta a kampányunkat”

– jelentette ki az egységes ellenzék kampányát értékelve.

Bárhogyan is volt azonban, az LMP továbbra is a zöldpolitika határozott hazai képviselője marad – szögezte le. Ezt képviselik majd a parlamenten belül és azon kívül is, “mert mi tudjuk azt, hogy a jövő zöld lesz vagy nem lesz jövő” – hangsúlyozta.

Hozzátette: az LMP egy olyan igazságos, fenntartható és élhető országért fog dolgozni a továbbiakban is, ahonnan a fiataloknak nem kell elmenekülniük, ahol megőrzik a környezet élhetőségét, ahol harcolnak a klímaváltozás negatív hatásai ellen, ahol a szociális biztonság mindenkinek jár, és ahol az infláció “nem eszi meg a béreket és a nyugdíjakat”.

Forrás: LMP / RTL.hu

Facebook

Advanced Ads

Sportnaptár

 • Ausztria – Horvátország

  vasárnap, 25 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Dánia – Franciaország

  vasárnap, 25 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Hollandia – Belgium

  vasárnap, 25 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Wales – Lengyelország

  vasárnap, 25 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Anglia – Németország, Nemzetek Ligája

  hétfő, 26 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Magyarország – Olaszország, Nemzetek Ligája

  hétfő, 26 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Portugália – Spanyolország

  kedd, 27 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Svájc – Csehország

  kedd, 27 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Ukrajna – Skócia

  kedd, 27 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Telekom Veszprém – Dinamo București, férfi kézilabda BL

  szerda, 28 szeptember  18:45 DU. - 20:45 DU.

TOP