Connect with us

Lépten-nyomon

Bálint György nem adja visza mandátunát

A szóban forgó 14 millió forintot – függetlenül a bíróság döntésétől – a választókörzetére akarta költeni.

Published

on

Bálint György (MSZP). Fotó: terezvaros.hu
Advanced Ads
Advanced Ads

A Terézvárosi Önkormányzat idei utolsó testületi ülésén a képviselők lemondásra szólították fel Bálint Györgyöt, akiről bíróság mondta ki, hogy egy rosszhiszemű, fedezetelvonó szerződéssel 14 millió forinttal károsította volna meg az önkormányzatot.

Az MSZP kivételével a városvezetést alkotó és támogató valamennyi párt – a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum és a Párbeszéd  –, valamint a négyfős Fidesz-frakció is támogatta az előterjesztést, amely kimondta: Bálint György méltatlan arra, hogy a terézvárosiakat képviselje, ezért közösen szólították fel, hogy mondjon le mandátumáról. A döntésre azt követően került sor, hogy a bíróság jogerősen is kimondta, hogy Bálint György és az MSZP helyi elnöke, Hatvani Csaba rosszhiszemű, fedezetelvonó szerződést kötöttek, melynek eredményeként 14 millió forinttal rövidíthették volna meg az önkormányzatot.

A testület határozatban mondta ki, hogy nem akarnak együtt dolgozni olyan képviselővel, aki jogilag és erkölcsileg is megbukott, és aki azt a közösséget akarta megkárosítani, melynek tagja és melyért felelősséggel tartozik.

Az érintett, Bálint György hozzászólásában azzal védekezett, hogy az önkormányzat és közötte egy végrehajtásba becsatlakozás miatti polgári per zárult le, nem pedig büntetőügy. A szóban forgó 14 millió forintot – függetlenül a bíróság döntésétől – a választókörzetére akarta költeni.

Mint mondta: a bíróság döntését tudomásul vette, e szerint fog eljárni, ám visszautasítja, hogy ezt a polgárjogi vitát a képviselői munkájával összekapcsolják. A róla szóló szavazásban nem vett részt, a mandátumáról nem mondott le.

Az MSZP-frakció másik két tagja, Szilágyi Erika és Gaár Iván Zsolt a testület valamennyi tagjával ellentétben nemmel szavazott arra, hogy Bálint Györgynek vissza kell adnia mandátumát.

Forrás: Terézváros

Facebook

Advanced Ads

Sportnaptár

 • F1, Lenovo Brit Nagydíj, FP3

  szombat, 2 július  13:00 DU. - 14:00 DU.

 • Franciaország – Görögország, női vízilabda-világbajnokság, a 7. helyért

  szombat, 2 július  13:00 DU. - 14:30 DU.

 • Olaszország – Hollandia, női vízilabdavilágbajnokság, bronzmérkőzés

  szombat, 2 július  14:30 DU. - 16:00 DU.

 • F1, Lenovo Brit Nagydíj, QP

  szombat, 2 július  16:00 DU. - 17:00 DU.

 • Ausztrália – Spanyolország, női vízilabda-világbajnokság, az 5. helyért

  szombat, 2 július  17:00 DU. - 18:30 DU.

 • Magyarország – Egyesült Államok, női vízilabda-világbajnokság, döntő

  szombat, 2 július  20:00 DU. - 22:00 DU.

 • F1, Lenovo Brit Nagydíj

  vasárnap, 3 július  16:00 DU. - 18:00 DU.

 • Franciaország – Magyarország, férfi kosárlabda vb-selejtező

  hétfő, 4 július  20:00 DU. - 22:00 DU.
  Vendéspace

TOP