Connect with us

Jut eszembe

Baranyi Krisztina: száz bátor ember kell csupán

A kormánypárti képviselők álljanak nyíltan szembe a népakarattal, ha mernek.

Published

on

Advanced Ads
Advanced Ads
68 / 100

Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere azt kezdeményezi, hogy az Országgyűlés ellenzéki képviselői a következő ülésen kérjék a Parlament döntését a Fudan-törvényről és az álláskeresési járulékról szóló népszavazás elrendeléséről a választások napján.

Baranyi Krisztina: “Ha gyerekek nemváltoztatásáról 200 ezer aláírás összegyűjtése nélkül, csak parlamenti döntéssel is lehet népszavazást tartani, akkor azokról a valódi kérdésekről is lehessen ugyanígy, amelyeket 470 ezer aláírás hitelesít!”

Pénteken a Fudan-törvény visszavonásáról és az álláskeresési járadék meghosszabbításáról szóló népszavazási kezdeményezéseket támogató kétszer 235 ezer aláírást adtak le a Nemzeti Választási Irodának.

Baranyi Krisztina

Baranyi Krisztina: “A népszavazások kiírása így a továbbiakban már nem politikai szándék kérdése, hanem közjogi kényszer. Megtartásuk időpontja azonban továbbra is a politikusokon múlik!”

A törvény még a támogató aláírások leadását követően is nagyon hosszú, soklépcsős jogi procedúrán keresztül teszi lehetővé az erről szóló népszavazás megtartását. Eddigi gyakorlata alapján erős veszélye van annak, hogy az állami adminisztráció addig húzza az időt, amíg a két népszavazást már csak az április 3-i választások után lehetne megtartani.

Ez nem csak a várható népszavazási részvételre lenne súlyos hatással, hanem +12,6 milliárdba kerülne az adófizetőknek.

Ahogy a kormány javaslatára, a homofób gyűlöletkampányára épített un. “gyermekvédelmi” népszavazás kiírását is gyorsan meg tudták szavazni, a Fudan-törvényről és az álláskeresési járadékról szóló kezdeményezésekről is szavazzanak, hiszen ebben a nép 470 ezer aláírással világossá tette az akaratát.

Baranyi Krisztina: “Ezért kezdeményezem az Országgyűlés ellenzéki képviselőinél, hogy a következő ülésre nyújtsák be a két népszavazási kezdeményezést azzal, hogy azokról is április 3-án lehessen szavazni. Elfogadásához száz bátor ember kell csupán. A kormánypárti képviselők álljanak nyíltan szembe a népakarattal, ha mernek.”

Facebook

Advanced Ads

Sportnaptár

 • Anglia – Németország, Nemzetek Ligája

  hétfő, 26 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Magyarország – Olaszország, Nemzetek Ligája

  hétfő, 26 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Portugália – Spanyolország

  kedd, 27 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Svájc – Csehország

  kedd, 27 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Ukrajna – Skócia

  kedd, 27 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Telekom Veszprém – Dinamo București, férfi kézilabda BL

  szerda, 28 szeptember  18:45 DU. - 20:45 DU.

 • THW Kiel – Pick Szeged, férfi kézilabda BL

  csütörtök, 29 szeptember  18:45 DU. - 20:45 DU.

TOP