Connect with us

Jut eszembe

Bodnár Zoltán figyelmezteti MZP-t és Karácsonyt

A Demokratikus Koalíció országos sikere és Dobrev Klára első fordulós győzelme után az eddigi két “vesztes” miniszterelnök-jelölt kőkemény taktikázásba kezdett.

Published

on

Advanced Ads
Advanced Ads

Az ellenzéki előválasztás első fordulója után – miközben sikerült megtalálni mind a 106 egyéni országgyűlési választókerület egyetlen ellenzéki jelöltjét –, addig a miniszterelnök-jelöltek részeredménye és a három tagúra szűkült mezőny több kérdést vet fel, mint amennyi választ sikerült megtalálni. Bodnár Zoltán gondolatai.

A Demokratikus Koalíció országos sikere és Dobrev Klára első fordulós győzelme után az eddigi két “vesztes” miniszterelnök-jelölt kőkemény taktikázásba kezdett.

Korábban szó sem volt a második fordulóra érvényes visszalépésről, arról meg végképp nem, hogy a második és a harmadik helyezett elkezd virtuális miniszterelnök-helyettesi posztot “osztogatni”.

Ráadásul, ha a második és/vagy a harmadik helyen végzett miniszterelnök-jelölt visszalép a második fordulótól, akkor jogosan merülhet fel a negyedik helyen végzett Jakab Péterben, hogy neki kellene egy helyet előrelépni és rajthoz állni a végső összecsapásra.

Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter taktikázásáról Bodnár Zoltán írt lesújtó véleményt a facebookon. A jogász és bankár, aki a Magyar Nemzeti Bank alelnöke, majd 2014-ben a Magyar Liberális Pár főpolgármester-jelöltje volt jogosan fogalmazta meg, hogy:

“Karácsony és Márki-Zay kezdenek igen veszélyes vizekre evezni. Egyre inkább elhomályosulni látszik szemük előtt a cél: az orbán-rezsim felszámolása.”

Bodnár bővebben kifejti véleményét arról, hogy a két vesztes miniszterelnök-jelölt “az utóbbi napok szövegeiben mind gyakrabban Dobrev a legyőzendő ellenség, mint a rendszerváltás legfőbb akadálya.”

“MZP Gyurcsány-fóbiája nem új jelenség, ám a minap már Karácsony is odáig ment, hogy azt mondja, a DK-sokat a revansvágy vezérli, megkérdőjelezve ezzel Dobrev, Gyurcsány és az egész DK elvi elkötelezettségét az orbán-rezsim leváltására. Ezek igen súlyosan dehonesztáló kijelentések. Nem pusztán Dobrevre, Gyurcsányra, de a legerősebb ellenzéki párt, a Demokratikus Koalíció egész tagságára és az őket támogató szavazókra nézve is.”

Bodnár Zoltán figyelmezteti MZP-t és Karácsonyt

“Mintha elfelejtenék az urak, hogy a 22-es választást a hatpárti szövetség csak együtt tudhatja megnyerni, a Demokratikus Koalícióval együtt, azzal a Gyurcsánnyal együtt, aki talán a legtöbbet tette azért, hogy ez a választási pártszövetség egyáltalán létrejöjjön.”

“Mégis hogyan várnak az urak támogatást a jövő évi választásokon, s remélhetőleg az azt követő kormányzás során a most éppen teljes gőzzel démonizált Dobervtől és Gyurcsánytól, a lesajnált DK-s aktivisták és szavazók közösségétől?” – teszi fel a legfontosabb kérdést.

Bodnár a következő gondolatmenetben kitér a leendő koalíciós kormányzás szerepére és mikéntjére, gyorsan leszögezi, hogy az urak ígéretével szemben nem lesz “szakértői kormányzás”, hanem politikai kormány lesz, amit a pártok koalíciós szerződése fog meghatározni és a parlamenti frakciók fognak megszavazni.

“Erre a kormányra nem technikai feladatok, hanem a legsúlyosabb, egy egész ótvar politikai rezsim lebontásának, a demokratikus államrend helyreállításának feladata vár. Ehhez pedig a parlamentbe bejutó politikai pártok akarata kell.”

“Márki-Zay mögött nincs ilyen politikai erő” – jelenti ki határozottan Bodnár

“Vannak szimpatizánsai, s az előválasztáson nagy számban szavazói, akik elhiszik az által régóta épített legendát arról, hogy ő az, aki meg tudja szólítani, s az Orbán elleni szavazásra mozgósítani a Fideszből kiábrándult egykori fidesz-szavazókat, mint amilyen ő maga is. Ám ez egy olyan mítosz, aminek valóságértéke semmilyen módon nem verifikált.”

Bodnár Zoltán alapvetően kérdőjelezi meg azt, hogy ha Karácsony amolyan miniszterelnök-helyettesként veszi maga mellé MZP-t, akkor, hogyan várhatják el, hogy a már a Fideszből kiábrándult szavazók egy olyan pártszövetségre szavazzanak MZP miatt, aki nem is tagja egyetlen pártnak sem.

“Ők járulnának majd az urnákhoz Márki-Zay hívó szavára, hogy szavazzanak annak a pártszövetségnek a közös listájára, amelynek Márki-Zay – nem lévén pártja – nem is tagja, s amely listán ennélfogva Márki-Zay nem is szerepel, ott vannak viszont az MSZP, a DK, a Párbeszéd, a Momentum, a Jobbik és az LMP prominensei? Tessék kérem felébredni!”

https://respublika.hu/dobrev-az-ellenzek-talpasa/

Facebook

Advanced Ads

Sportnaptár

 • Kisvárda Master Good-Újpest FC

  szombat, 1 október  14:30 DU. - 16:30 DU.

 • Debreceni VSC-Budapest Honvéd

  szombat, 1 október  17:00 DU. - 19:00 DU.

 • Budapesti Honvéd Sportegyesület-Falco KC Szombathely, férfi kosárlabda NB I

  szombat, 1 október  18:00 DU. - 20:00 DU.

 • Kometa Kaposvári KK-Szolnoki Olajbányász, férfi kosárlabda NB I

  szombat, 1 október  18:00 DU. - 20:00 DU.

 • MVM-OSE Lions - Egis Körmend, férfi kosárlabda NB I

  szombat, 1 október  18:00 DU. - 20:00 DU.

 • Sopron KC-DEAC, férfi kosárlabda NB I

  szombat, 1 október  18:00 DU. - 20:00 DU.

 • VBW CEKK Cegléd-Sopron Basket, női kosárlabda NB I

  szombat, 1 október  18:00 DU. - 20:00 DU.

 • Pick Szeged-Ferencvárosi TC, férfi kézilabda NB I

  szombat, 1 október  19:30 DU. - 21:30 DU.

 • Vasas FC-Zalaegerszeg

  szombat, 1 október  19:30 DU. - 21:30 DU.

 • Corona Brasov – SC Csíkszereda, jégkorong Erste Liga

  vasárnap, 2 október  16:30 DU. - 18:30 DU.

 • Kecskeméti TE-Ferencvárosi TC

  vasárnap, 2 október  16:30 DU. - 18:30 DU.

 • Dunaújvárosi Acélbikák - FTC-Telekom, jégkorong Erste Liga

  vasárnap, 2 október  17:00 DU. - 19:00 DU.

 • FEHA19-UTE, jégkorong Erste Liga

  vasárnap, 2 október  17:30 DU. - 19:30 DU.

 • Budapest JAHC – DEAC, jégkorong Erste Liga

  vasárnap, 2 október  17:40 DU. - 19:40 DU.

 • BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós - SERCO UNI Győr, női kosárlabda NB I

  vasárnap, 2 október  18:00 DU. - 20:00 DU.

 • Puskás Akadémia FC-MOL Fehérvár FC

  vasárnap, 2 október  18:45 DU. - 20:45 DU.

TOP