Connect with us

Sport

Borbély Zoltán kézséggel elhatárolódik saját magától

dr. Borbély Zoltán szerint jelenleg nincs miért tartania apjától Szilágyi Lilinek, hiszen a nyilvánosság nagyobb védelmet nyújt a számára, mint a rendőrség.

Published

on

Advanced Ads
Advanced Ads
80 / 100

Szilágyi Liliána bántalmazási ügye jó nagy port kavart a magyar sajtóban és az úszósportban is, a Magyar Úszó Szövetség vizsgálóbizottságot állított fel. A megvádolt Szilágyi Zoltán nyílt levelet intézett lányához.

A minap megszólalt az ügyben dr. Borbély Zoltán, aki egyben a Magyar Úszó Szövetség Fellebbviteli Bizottságának elnöke.

A büntetőjogász szerint jelenleg nincs miért tartania apjától Szilágyi Lilinek, hiszen a nyilvánosság nagyobb védelmet nyújt a számára, mint a rendőrség – nyilatkozta a Blikknek.

“Szinte kizárt, hiszen ilyenkor a nyilvánosság nagyobb védelmet biztosít, mint ha valakit különösen védetté nyilvánítanak. Elképzelhetetlennek tartom, hogy a jelen helyzetben Szilágyi Zoltán veszélyt jelentene a lányára. (…) Az Instagram-bejegyzés és a láthatóan összehangolt sajtómegjelenések nagyobb védelmet nyújtanak a legszigorúbb tanúvédelemnél. Amúgy ez az ügy egy kiváló család tragédiája… “

mondta a Borsnak Borbély.

A Szilágyi-ügy nem véletlenül rázta meg a közvéleményt, hiszen a közelmúltban több sportoló is beszélt arról, hogyan bántalmazták őket akár éveken át, s a családon belüli erőszak elleni összefogás önmagában nyomós közérdek.

A válóperes eljárás során a bíróság egyébként többek között azt is kétségbe vonta, Szilágyi alkalmas volt-e a gyereknevelésre – márpedig a férfi fiatal sportolókkal dolgozik, így komoly kockázattal járhat, hogy a Stamina SK úszóinál edző és szakosztályelnök.

Szilágyi Liliána

Borbély Zoltán nyilatkozata után közleményt adott ki a Magyar Úszó Szövetség

A Magyar Úszó Szövetség értetlenül áll Dr. Borbély Zoltánnak a mai napon megjelent, Szilágyi Liliána ügyében tett nyilatkozata előtt, miután a fellebbviteli bizottság elnökeként ebben az ügyben nem volt jogosult megszólalni a MÚSZ nevében.

A MÚSZ megteszi a szükséges lépéseket – a szövetség egyszersmind leszögezi, hogy a Borbély Zoltán által elmondottak semmilyen formában nem tekinthetők a MÚSZ álláspontjának.

A MÚSZ által felkért bizottság dolgozik, a tagok titoktartási kötelezettséget vállaltak olyan formában, hogy még a MÚSZ vezetőinek sem adnak tájékoztatást a vizsgálat lezárultáig. Ugyanakkor ígéretünknek megfelelően, amint a bizottság befejezte munkáját, az elkészült, és az elnökség által elfogadott jelentésről azonnal tájékoztatjuk a közvéleményt.

Postafordultával megérkeszett dr. Borbély viszontválasza

Blikk utolérte Borbély Zoltánt, aki elárulta, értetlenül áll a Magyar Úszó Szövetség közleménye előtt.

“Azt kívánom, hogy ez legyen a legbántóbb, legsúlyosabb vélemény, amitől valaha is el kell határolódni. Joguk elhatárolódni, de a közlemény kiindulópontja téves. Én kizárólag a saját véleményemet mondtam el. Mivel a szövetség fellebbviteli bizottságának elnöke vagyok, már korábban elfogultságot jelentettem be személyes okokból. Nagyon tisztelem Szilágyi Liliánát, és nagyon becsülöm az édesapját, dr. Szilágyi Zoltán eredményeit is, és egyik félnek sem szeretnék igazat adni, mert arra van a bíróság, hogy ott ezt majd tisztázzák. Ez az egész helyzet méltatlan. Valaki, és ne névtelenül, mondja meg, hogy mitől határolódnak el, és utána én is készséggel elhatárolódom magamtól “

– mondta Borbély a Blikknek.

Forrás: Blikk/Bors/MÚSZ

Szilágyi Liliána: Bántalmazott vagyok

Facebook

Advanced Ads

Sportnaptár

 • Ausztria – Horvátország

  vasárnap, 25 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Dánia – Franciaország

  vasárnap, 25 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Hollandia – Belgium

  vasárnap, 25 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Wales – Lengyelország

  vasárnap, 25 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Anglia – Németország, Nemzetek Ligája

  hétfő, 26 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Magyarország – Olaszország, Nemzetek Ligája

  hétfő, 26 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Portugália – Spanyolország

  kedd, 27 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Svájc – Csehország

  kedd, 27 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Ukrajna – Skócia

  kedd, 27 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Telekom Veszprém – Dinamo București, férfi kézilabda BL

  szerda, 28 szeptember  18:45 DU. - 20:45 DU.

TOP