Connect with us

Blog/Olló

Na kérem, ez az igazi botrány – Kunetz Zsombor véleménye

Újabb egészségügyi botrányt robbantott ki Kunetz Zsombor

Published

on

Kunetz
Hirdetések

Kunetz Zombor: Remek hír érkezett. Magyarország az Ázsiai Infrastrukturális Beruházási Banktól 183 millió euró, azaz 64 milliárd forint kedvezményes hitelt vehet fel, amelyből 17 kórház felújítására, laboratóriumi felszerelésekre, vizsgálati kellékekre és egészségügyi védőeszközök beszerzésére kívánják fordítani. Tette közzé Varga Mihály pénzügyminiszter minapi facebook bejegyzésében.

A hír és ami mögötte van!

A hír tényleg figyelemreméltó, hiszen most legalább nem lélegeztetőgépek vásárlását tervezik. Azonban, amennyiben kicsit is a hír mögé nézünk rendkívül szomorú kép ábrázolódik.
Ugyanis ez hír nem jelenthet mást, mint azt, hogy Magyarország az eddigi alacsony színvonalon fenntartott egészségügyi rendszerét sem tudja már a költségvetésből finanszírozni.
Ehhez külföldi hitelre van szükség, és az Unió már nem hajlandó ezt finanszírozni. A Helyreállítási Alap pénzek sehol sincsenek, amit őszintén nem is csodálok, hiszen például az egészségügy tekintetében egy elég pocsék anyagot sikerült letenni az asztalra. De erről majd később. Írja Dr. Kunetz Zsombor.

Ne veszítsük el az éberségünket

Sajnos, a helyzet még a fentieknél is lehet rosszabb, hiszen amennyiben nem arról van szó, hogy ki kell egészíteni a költségvetést, akkor könnyen elképzelhető, hogy a hitel mögött a politikai célokon túl, olyan gazdasági célok is megjelennek, mint a lélegeztetőgép mutyinál.
Ezt támasztja alá a hitel felhasználásának célja is, ami a 17 kórház felújításának kivételével olyan termékek megvásárlását jelentheti, amelyeket Kínában nagy tömegben gyártanak (labor felszerelések, védőeszközök stb…). Így a immár jól megszokott lopás mellett Magyarország lehet Kína, eddig uniós engedéllyel nem rendelkező egészségügyi termékeinek beléptetőkapuja is az Európai Unióba.
Emlékezzünk csak a Sinopharm engedélyeztetésre.
A fentiekből következik, hogy ez a hitel valószínűleg egyáltalán nem az egészségügyről szól, ebből ez a szektor nem fog komolyan profitálni. Ehhez ugyanis ezen hitelösszeg legalább tizenötszöröse kellene. Fejezi be gondolatmenetét a közírónak is kiváló orvos.

Tegyük hozzá!

Mivel olyan országban élünk, ahol a kormányzatot egyetlen dolog, fűti a minél jobb hírek kommunikálásának vágya  akár az igazság kárára is, sajnos hiteltelenné vált minden kormányoldali örömhír (más meg nem jön, lásd kormánymédia). Ráadásul a Kunetz doktor által felvázolt forgatókönyv nagyon is ráillene az Orbán-kormány eddigi gondolatmenetére, amiről úgy gondolják a kiötlői, hogy nagyon ravasz, pedig csak izzadtságszagúan földhözragadt, méghozzá annyira, hogy a világ más tájain valóban még a gondolathorizonton sincs ott.

Hirdetések

Az Új selyemút programban részt vevő 165 ország összesen 385 milliárd dollárral tartoznak Kínának, miután hitelt vettek fel a program egy-egy projektjére.

„Ezt az összeget a nagy nemzetközi szervezetek (IMF, Világbank, hitelminősítők) rendszeresen alulbecslik, mert csak a jól látható kölcsönökkel számolnak. Az amerikai AidData kutatócsoport vizsgálata azonban figyelembe vette különleges célú, illetve a félig-meddig magánhiteleket, így egy a valóságoshoz jóval közelebb álló összeget kapott.”

-írja a napi.hu.

Sajnos nem mondhatjuk jószívvel, hogy majd meglátjuk, mert amikor kiderül az igazság, már alighanem késő lesz.

Titkok felfejtése útján!

Két újságíró kapta a Nobel-békedíjat

Continue Reading
2 hozzászólás

2 Comments

  1. Pingback: Megint egy botrányos hitelfelvétel - Kunetz Zsombor szemszögéből - Városi Kurír

  2. Pingback: Ezt most hogy kellene minősíteni? Újabb 28 halottja van a járványnak, a kormány meg csak... - Respublika

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetések
Hirdetések

Facebook

Hirdetések

TOP

Advertisements