Connect with us

Kultúra

Csillagot kapott Kaszás Attila Komáromban

A csillagot Kaszás Attila családja leplezte le, majd ezt követően a moziban levetítették a Zuhanás közben című 1987-es filmet.

Published

on

Advanced Ads
Advanced Ads
74 / 100

A Tatra mozi előtti sétányt díszíti a 2007-ben elhunyt színész csillaga. A leleplezésen Rudolf Péter színész, rendező, valamint Kaszás Attila családtagjai is részt vettek.

A Tatra mozi előtti területen, a Megye utcán nem ez az első csillag, hiszen tavaly októberben a nemrég elhunyt Ivan Reitman, komáromi származású rendező emlékét örökítették meg ilyen módon – amelynek nem titkoltan hagyományteremtési célja volt, hogy így tisztelegjenek a filmművészetben is nagyot alakító helyi művészek munkája előtt.

Keszegh Béla polgármester elmondta, amikor felmerült a kérdés, hogy ki legyen a következő, a mai megosztott világban példaértékű esetre került sor. A komáromiak egy emberként javasolták Kaszás Attilát, aki egyébként pár napon belül lenne 62 éves.

A csillag leleplezését megpróbálták úgy szervezni, hogy közben minél hitelesebb képet kapjanak a résztvevők a színészről. Többek között ezért hívták el Rudolf Pétert, aki nagyon közeli barátja volt Kaszás Attilának.

Rudolf Péter számos közös személyes emléket és történetet idézett fel – nemrég hosszabb interjút adott barátságukról. A Tatra mozi előtt állva már az elején kikötötte, Attila valószínűleg „hátba is vágná”, hogy ne legyen patetikus, de ez az alkalom neki most megtiszteltetést jelent.

„Az, ami ő és ami miatt szerintem tényleg az első másodperctől kezdve tudtuk, hogy barátok leszünk, az innen ered. Ebből a közegből”

– mutatott szét a városon és az összegyűlt embereken, akik között ott voltak Kaszás Attila gyermekei, felesége és testvére is.

„Nagyon ritka, hogy valaki, mint Ati, akiben ekkora szív, intellektus és a valamit közölni akarás együtt van. Szélsőséges képességek a nagy emberrel” – hangsúlyozta.

A csillagot Kaszás Attila családja leplezte le, majd ezt követően a moziban levetítették a Zuhanás közben című 1987-es filmet, amelynek a (cseh)szlovákiai származású színész volt a főszereplője.

Forrás: ujszo.com

Facebook

Advanced Ads

Sportnaptár

 • Anglia – Németország, Nemzetek Ligája

  hétfő, 26 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Magyarország – Olaszország, Nemzetek Ligája

  hétfő, 26 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Portugália – Spanyolország

  kedd, 27 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Svájc – Csehország

  kedd, 27 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Ukrajna – Skócia

  kedd, 27 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Telekom Veszprém – Dinamo București, férfi kézilabda BL

  szerda, 28 szeptember  18:45 DU. - 20:45 DU.

 • THW Kiel – Pick Szeged, férfi kézilabda BL

  csütörtök, 29 szeptember  18:45 DU. - 20:45 DU.

TOP