Connect with us

Lépten-nyomon

Dobrev Klára beleállt! a DK miniszterelnökjelöltje Szegeden

Dobrev Klára szegedi turnéja jobban talán nem is sikerülhetett volna

Published

on

Dobrev
Kép: MTI/Mohai Balázs
Advanced Ads
Advanced Ads

Hihetetlen, de Dobrev Klára még szegedre Márki-Zay sasfészkébe is elment kampányolni, és ami még ennél is érdekesebb  az az eredmény.

Pénteken délután utcai fórumot tartott Szegeden Dobrev Klára

A politikus itt is  az ellenzéki összefogás megóvása mellett érvelt. Kérdés, hogy látogatásának mekkora hatása lehet a szavazókra az előválasztás utolsó napján abban a városban, amelynek népszerű polgármestere, Botka László többször is kiállt Márki-Zay Péter mellett. Szegeden jól szervezett párt a Demokratikus Koalíció, és a város önkormányzatában is fontos szerepe van, ám hiába tarolt az első fordulóban itt is Dobrev Klára, a DK teljes győzelméhez mégis hiányzott valami-írja a látogatás kommentámó cikkében a Telex.

A szegedi Klauzál téren kétszáz-kétszázötven érdeklődő gyűlt össze pénteken délután, hogy meghallgassa a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltjének beszédét. Úgy húszan DK-emblémás kék dzsekit viseltek, néhányan rendezői karszalaggal, és két pultnál is lehetett ajándékba kapni erős, széles fülű műanyag szatyrot, amelyen Dobrev Klára portréja látható. A többség ősz hajú, idősebb ember volt, a közönség negyede középkorú, és megjelent néhány fiatal is. Dobrev Klára elmondta, amit valószínűleg nagyon sokszor elmondott már az utóbbi napokban-hetekben: hogy Orbán Viktort jövőre le kell váltani, a törvénytelenül összeharácsolt vagyonokat vissza kell szerezni, újra fel kell építeni a demokratikus jogállamot, helyre kell állítani az igazságos társadalmat, és hazánknak az Európai Unióban van a helye. A nézők megtapsolták az emelt hangú kijelentéseket. Az utóbbi napok éles vitái után szinte meglepő volt, hogy Márki-Zay Péterről szinte semmit nem mondott Dobrev, csak úgy említette meg, mint Hódmezővásárhely polgármesterét, aki, mint Botka László, Karácsony Gergely és sok más város vezetője, a pártok összefogásának köszönheti, hogy győzött az önkormányzati választáson.

Orbán Viktor nem a pártoktól, hanem az összefogástól fél

„Éppen ezért nagyon kell vigyázni az összefogásra, óvni kell, és nem szabad megbántani egymást. Ha mégis megbántották magukat az utóbbi időben, akkor vegyenek egy nagy levegőt, és mosolyogjanak, bizony! Higgyék el, menni fog, én is mosolygok.”

A beszédet követően Dobrev Klára lejött a színpad elé, folytatódik Móra Ferenc Sándornak a Telex munkatársának cikke, és válaszolt az érdeklődők kérdéseire. Voltak, akik megölelgették, mások fotózkodtak vele, alig akarták átengedni az újságíróknak. Az önkormányzati Szeged Tv és az Euronews is interjút készített vele.

A portál kérdésére, hogy az igen éles viták miatt elképzelhető-e az összefogás felbomlása, és az, hogy az ellenzékiek jövőre külön-külön indulnak el az országgyűlési választáson, Dobrev Klára azt válaszolta:

„El nem tudom képzelni, az biztos, hogy én az utolsó [csepp] véremig harcolni fogok, hogy az összefogás egyben maradjon.”

Nem sok jót ígér viszont arra az esetre, ha nem a hódmezővásárhelyi polgármester nyeri az előválasztást – tesszük hozzá –  Márki-Zay Péter mai kijelentése, amely szerint mögötte alakult ki az igazi összefogás.

Előzmény

Dobrev az ellenzék “talpasa”

Facebook

Advanced Ads

Sportnaptár

 • Southampton – Liverpool

  kedd, 17 május  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Genesy OSC-Újbuda – FTC-Telekom Waterpolo, férfi vízilabda ob I, döntő, 2. mérkőzés

  szerda, 18 május  18:30 DU. - 20:00 DU.

 • Aalborg Handbold – Telekom Veszprém, férfi kézilabda Bajnokok Ligája, negyeddöntő

  szerda, 18 május  18:45 DU. - 20:45 DU.

 • Lomza Vive Kielce – Montpellier HB, férfi kézilabda Bajnokok Ligája, negyeddöntő

  szerda, 18 május  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Eintracht Frankfurt – Rangers, Európa Liga, döntő

  szerda, 18 május  21:00 DU. - 23:00 DU.

 • Barca – SG Flensburg-Handewitt, férfi kézilabda Bajnokok Ligája, negyeddöntő

  csütörtök, 19 május  18:45 DU. - 20:45 DU.

 • Everton – Crystal Palace

  csütörtök, 19 május  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • THW Kiel – PSG Handball, férfi kézilabda Bajnokok Ligája, negyeddöntő

  csütörtök, 19 május  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Aston Villa – Burnley

  csütörtök, 19 május  21:00 DU. - 23:00 DU.

 • Chelsea – Leicester City

  csütörtök, 19 május  21:00 DU. - 23:00 DU.

 • Mosonmagyaróvári KC – Alba Fehérvár KC, női kézilabda NB I

  péntek, 20 május  18:00 DU. - 20:00 DU.

 • NEKA – Telekom Veszprém, férfi kézilabda NB I

  péntek, 20 május  18:00 DU. - 20:00 DU.

 • DVSC Schaeffler – Győri Audi ETO KC, női kézilabda NB I

  péntek, 20 május  18:30 DU. - 20:30 DU.

 • Ferencvárosi TC – Sport36-Komló, férfi kézilabda NB I

  péntek, 20 május  18:30 DU. - 20:30 DU.

TOP