Connect with us

Sport

Egri nők nyerték a vízilabda Magyar Kupát

Sike József vezetőedző egy rajzfilmhez hasonlította a Tigra-ZF-Egernek a női vízilabda Magyar Kupa soproni döntőjében aratott győzelmét.

Published

on

Kiss Alexandra remekül védett az egri kapuban. Fotó: Kovács Anikó/MVLSZ
Advanced Ads
Advanced Ads

Az Eger csapata meglepetésre 7-6-ra legyőzte a Dunaújvárost a női vízilabda Magyar Kupa fináléjában, a soproni négyes döntő vasárnapi játéknapján.

A Dunaújváros februárban 14-6-ra, október végén pedig 17-10-re nyert a bajnokságban az Eger ellen, vagyis egyértelműen a címvédő volt a kupafinálé esélyese a Lővér Uszodában.

A hevesiek remek védekezésének köszönhetően a DFVE egyszer sem tudott betalálni az első negyedben, amelynek első percében Hertzka Orsolya, utolsó percében pedig Czigány Dóra talált be, így az Eger meglepetésre 2-0-s előnyből várhatta a folytatást.

A második felvonásban sem változott jelentősen a játék képe, az egriek jól védekeztek, több alkalommal lövésig sem hagyták eljutni ellenfelüket. Amikor mégis kapura lőttek az újvárosiak, vagy a kapufát találták el, vagy Kiss Alexandra hárított.

A másik oldalon Maczkó Lilla is nagyszerűen védett, így egészen az utolsó másodpercig nem született újabb gól, akkor viszont Czigány távoli bombája a hálóba vágódott, ezzel csapata 3-0-ra vezetett a nagyszünetben.

Csaknem 18 perccel a meccs kezdését követően Horváth Brigitta jóvoltából született meg a címvédő első találata, majd Szilágyi Dorottya gólja után Czigány ötméteresből volt eredményes. Ekkor már korántsem volt olyan hatékony az egriek védekezése, mint az első két negyedben, ezt kihasználva Gurisatti Gréta egyenlített, Szilágyi révén pedig fordított a Dunaújváros.

Az utolsó játékrészben Czigány immár negyedszer volt eredményes, majd Hertzka duplájával ismét az Eger vezetett kettővel. Mihók Attila vezetőedző időkérése után újra Szilágyi csökkentette a különbséget.

Az utolsó percben a DFVE az egyenlítésért, vagyis az ötméteres-párbaj kiharcolásáért támadott, de Szilágyi lövése a kapufára, majd Kiss Alexandra fejéről kifelé pattant, így a végig rendkívül fegyelmezetten és taktikusan játszó Eger megőrizte egygólos előnyét és fennállása során másodszor megnyerte a Magyar Kupát.

Az Eger játékosai ünneplik győzelmüket a BENU női vízilabda Magyar Kupa döntőjében játszott Dunaújvárosi FVE – Tigra-ZF-Eger mérkőzés végén a soproni Lővér Uszodában. Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Sike József rajzfilmhez hasonlította az Eger sikerét

“A kiscsapat nagy napja olyan volt, mint egy rajzfilm, amiben a nyúl viszi a vadászpuskát. Amit ez a csapat szívvel-lélekkel megtett a szombati nyögvenyelős mérkőzés után, az egy óriási fordulattal 150 százalékos teljesítmény volt és megsüvegelendő” 

– nyilatkozta a szakvezető a Dunaújváros ellen nagy meglepetésre 7-6-ra megnyert vasárnapi finálét követően.

Együttese a szombati elődöntőben háromgólos hátrányból egyenlített a Szentes ellen, majd a 6-6-os rendes játékidő után ötméteres-párbajban jutott tovább.

A DFVE februárban 14-6-ra, október végén pedig 17-10-re nyert a bajnokságban a hevesiek ellen, vagyis egyértelműen a címvédő volt a kupafinálé esélyese a Lővér Uszodában. Ehhez képest két negyed után 3-0-ra az Eger vezetett, és bár a harmadik játékrészben az újvárosiak fordítottak, az utolsó negyedet 3-1-re a hevesiek nyerték, így fennállásuk során másodszor hódították el a Magyar Kupát.

Sike József, az egri csapat edzője a BENU női vízilabda Magyar Kupa döntőjében játszott Dunaújvárosi FVE – Tigra-ZF-Eger mérkőzés végén a soproni Lővér Uszodában. Fotó: MTI/Krizsán Csaba

“Azt meg kell jegyeznem, hogy nem a szél fújta be hozzánk ezt a kupát, nagyon szépen megdolgoztunk ezért július óta. Így lesznek a közepes játékosokból egy picit nagyobbak, büszke vagyok rájuk” 

– jegyezte meg Sike József.

Hozzátette, szombaton is tudta, hogy képtelenség kétszer egymás után annyira rosszul játszani, vasárnap viszont annyira jól teljesítettek, hogy az még őt is meglepte.

“Elbízni nem fogjuk magunkat, mert ez a siker kötelez bennünket a jövőben” – szögezte le az edző, aki azt kívánta az Euroligában negyeddöntős Dunaújvárosnak, hogy a nemzetközi porondon vigasztalódjon.

A DFVE-t irányító Mihók Attila úgy vélekedett, hosszú ideig tart majd a történtek feldolgozása, mert nagy lehetőséget szalasztottak el.

“Hat lőtt góllal nem tudunk Magyar Kupát nyerni az Eger ellen és más csapat ellen sem”– vélekedett. Mint felidézte, az első félidőben nagyon beragadtak, és ez rányomta a bélyegét a meccsre. Bár később sikerült átvenniük a vezetést, utána jöttek a kontrák és a hátrányok, amiket az Eger gólra váltott, a Dunaújváros pedig a végjátékban három lehetősége közül csak egyet tudott belőni.

Női vízilabda Magyar Kupa, döntő:

Tigra-ZF-Eger – Dunaújvárosi FVE 7-6 (2-0, 1-0, 1-5, 3-1)
Gól:
 Czigány 4, Hertzka 3, illetve Szilágyi 3, Horváth B., Garda, Gurisatti 1-1.

Forrás: MVLSZ/MTI

Facebook

Advanced Ads

Sportnaptár

 • F1, Lenovo Brit Nagydíj

  vasárnap, 3 július  16:00 DU. - 18:00 DU.

 • Franciaország – Magyarország, férfi kosárlabda vb-selejtező

  hétfő, 4 július  20:00 DU. - 22:00 DU.
  Vendéspace

 • Tobol Kosztanaj – Ferencváros, BL-selejtező

  szerda, 6 július  16:00 DU. - 18:00 DU.

TOP