Connect with us

Lépten-nyomon

Egy 13 éves lánnyal feküdt le egy volt kerületi fideszes politikus

Laci bácsi magyart és történelmet oktató óraadó tanár volt egy Pest megyei város általános iskolájában és a város a környezetvédelmi bizottságnak volt külsős tagja.

Published

on

A fotó illusztráció, csupán egy 2019-es választási plakát.
Advanced Ads
Advanced Ads

Óriási botrány tartja lázban egy Pest megyei város lakóit, a közbeszéd tárgya pedig az, hogy az általános iskola egyik tanára – aki az önkormányzat egyik bizottságának is tagja – összeszűrte a levet az egyik diákjával – írta meg a Blikk.

Csikász Brigitta riportja

Bement az osztályba az igazgató, és azt mondta a gyerekek előtt Laci bácsinak, hogy ha aláírod a papírt, akkor megoldottuk a dolgot. Majd másnap a tanár úr már nem ment be az iskolába, és elindult a pletyka, ami odáig vezetett, hogy kiderült, Laci bácsi lefeküdt a lányom osztálytársnőjével, aki csak 13 éves – idézte vissza a Blikk riporterének egy helyi lakos, hogy miként szerzett tudomást a megbotránkoztató ügyről és a tanár közös megegyezéssel való azonnali elbocsátásáról. A nő a lánya miatt kérte, hogy név nélkül nyilatkozhasson.

Kerestük az ügyben érintett diáklány családját, de nem nyitottak ajtót

“Az apával három-négy évig együtt dolgoztunk az egyik drogériás üzletlánc raktárában, ahol áru-összekészítő volt, most pedig kőművesmunkákat vállal – mondta az egyik szomszédjuk, Márta. – Nagyon rendes család, ha jól tudom, négy gyerekük van, akik nyáron ott lubickoltak az udvaron felállított medencében. Nem igazán tudok róluk sokat és az asszonykát sem ismerem”

– jegyezte meg, majd elköszönt.

A magyart és történelmet oktató pedagógus óraadó tanár volt a helyi általános iskolában. Korábban pedig egy fővárosi két tannyelvű iskolában dolgozott és fideszes politikusként az egyik budapesti kerület képviselő-testületének a tagja volt. A képviselő-testület művelődési, kulturális és szociális bizottsága elnökeként többek között részt vett a kerületi díszpolgárrá avatásokról szóló döntésekben, a nemzetiségi önkormányzatok támogatásáról szóló döntésekben, a vallási felekezeteket, iskolákat, óvodákat érintő döntéshozatalban.

Jelenleg a Pest megyei város önkormányzatánál vállal szerepet: a környezetvédelmi bizottság munkáját segíti külsősként.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megerősítette a Blikk értesüléseit, és azt közölték, hogy mivel felmerült a kiskorú veszélyeztetése, a helyi Humán Szolgáltató Központ vezetője feljelentést tett. Megírták azt is, hogy az ügyben érintett tanuló február 10-től egyéni munkarendben teljesíti a tankötelezettségét. A pedagógus jogviszonya pedig közös megegyezéssel megszűnt.

Az eljárással kapcsolatban a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságtól azt a tájékoztatást kaptuk: az ügyben a nyomozás március 9-én jutott el odáig, hogy az 56 éves férfit a rendőrök előállították, szexuális visszaéléssel és kiskorú veszélyeztetésével meggyanúsították. Nem tett vallomást.

Eddig a Blikk riportja

És most következzék egy villámgyors nyomozás eredménye.

A cikk egy volt fővárosi kerületi képviselőről ír, aki a képviselő-testület művelődési, kulturális és szociális bizottsága elnöke volt. 2019-ben indult az önkormányzati választásokon, de nem került be a testületbe. Laci bácsi magyart és történelmet oktató óraadó tanár volt egy Pest megyei város általános iskolájában és a város a környezetvédelmi bizottságnak volt külsős tagja.

Erzsébetvárosban 2014. október 12-én az önkormányzati választásokon a VII. kerületi 11. számú egyéni választókerületben 550 szavazattal győzött Timár László Bálint a Fidesz-KDNP jelöltje. A képviselőt megválasztották a művelődési, kulturális és szociális bizottság elnökének.

2019-ben nem szerzett mandátumot az önkormányzati választásokon. Timár László Üllőn a környezetvédelmi bizottság külső tagja lett.

Az “Ez a lényeg!” úgy tudja, hogy a döbbenetes eset kirobbanása után Fricsovszky-Tóth Péter és egyesülete, az Üllő te vagy levélben követelte az ügyet eltussolni próbáló fideszes polgármestertől, hogy azonnal hívjon össze rendkívüli testületi ülést.

Facebook

Advanced Ads

Sportnaptár

 • Sampdoria – Fiorentina

  hétfő, 16 május  18:30 DU. - 20:30 DU.

 • Juventus – Lazio

  hétfő, 16 május  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Newcastle United – Arsenal

  hétfő, 16 május  21:00 DU. - 23:00 DU.

 • Southampton – Liverpool

  kedd, 17 május  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Genesy OSC-Újbuda – FTC-Telekom Waterpolo, férfi vízilabda ob I, döntő, 2. mérkőzés

  szerda, 18 május  18:30 DU. - 20:00 DU.

 • Aalborg Handbold – Telekom Veszprém, férfi kézilabda Bajnokok Ligája, negyeddöntő

  szerda, 18 május  18:45 DU. - 20:45 DU.

 • Lomza Vive Kielce – Montpellier HB, férfi kézilabda Bajnokok Ligája, negyeddöntő

  szerda, 18 május  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Eintracht Frankfurt – Rangers, Európa Liga, döntő

  szerda, 18 május  21:00 DU. - 23:00 DU.

 • Barca – SG Flensburg-Handewitt, férfi kézilabda Bajnokok Ligája, negyeddöntő

  csütörtök, 19 május  18:45 DU. - 20:45 DU.

 • Everton – Crystal Palace

  csütörtök, 19 május  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • THW Kiel – PSG Handball, férfi kézilabda Bajnokok Ligája, negyeddöntő

  csütörtök, 19 május  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Aston Villa – Burnley

  csütörtök, 19 május  21:00 DU. - 23:00 DU.

 • Chelsea – Leicester City

  csütörtök, 19 május  21:00 DU. - 23:00 DU.

TOP