Connect with us

Kék fény

Elfogták a tízmillió forintot zsákmányoló inárcsi rablókat

Társa azonosítására és felkutatására napra pontosan három hónapig kellett talpalniuk a rendőröknek.

Published

on

Advanced Ads
Advanced Ads
62 / 100

Elfogott négy embert a rendőrség, akik a gyanú szerint egy inárcsi szálláshelyen több mint tízmillió forintot vettek el az egyik vendégtől – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szombaton a police.hu oldalon.

Azt írták, hogy a már korábban elfogott és letartóztatásban lévő fegyveres rabló társa mellett a menekülésükhöz használt autó sofőrjét és a tippadót is “begyűjtötték”

 Egy inárcsi szálláshely egyik emeleti szobájában támadtak meg szeptember 1-jén éjszaka a tettesek egy vendéget. Fegyverrel kényszerítették több mint 10 millió forintja átadására, majd a zsákmánnyal elmenekültek. A sértett nem sérült meg. A meneküléshez használt autót Ócsa külterületén megtalálták.

A Pest megyei rablási detektívek hajtóvadászata kilenc nappal később hozta az első eredményt, a 18 éves G. Józsefet a fővárosban elfogták, őrizetbe vették, azóta letartóztatásban van.

Rendőrök pénzt foglalnak le egy IX. kerületi lakásban 2021. december 1-jén. Elfogott négy embert a rendőrség, akik a gyanú szerint egy inárcsi szálláshelyen több mint tízmillió forintot vettek el az egyik vendégtől. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Társa azonosítására és felkutatására napra pontosan három hónapig kellett talpalniuk a rendőröknek, az 54 éves N. Csabát Törökbálinton kapcsolták le a helyi körzeti megbízottak 2021. december 1-jén délelőtt. A településen leintettek egy járművet, amelynek hátsó üléssorán egy férfi feküdt. Igazoltatniuk sem kellett volna, mert korábbi intézkedéseik alapján tudták, ki próbált hasalva bujkálni előlük – persze azért megtették. Bilincselve állították elő, őrizetbe vették és kihallgatták.

N. Csaba panasszal élt a gyanúsítás ellen, a bűntényt tagadta, vallomást nem tett.

A rablás elfogott tettesein kívül további két emberre, a meneküléshez használt autó sofőrjére, valamint a tippadóra még hasonló sors várt – nem sokáig.

A sofőrt, a 24 éves B. Józsefet a főváros IX. kerületében autózva fogták el, a tippadót, a 21 éves H. Liliánát ferencvárosi tartózkodási helyéről vitték el bilincsben. Utóbbinál több millió forintot, valamint egy nagy értékű autót lefoglaltak.

Előállítanak egy férfit a Pest Megyei Rendőrkapitányságra 2021. december 1-jén. A férfit és három társát azzal gyanúsítják, hogy egy inárcsi szálláshelyen több mint tízmillió forintot vettek el az egyik vendégtől. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Az őrizetbe vett B. József panasszal élt a gyanúsítás ellen, a vallomástételt megtagadta. H. Liliána is panaszt tett a gyanúsítás ellen, kihallgatásán együttműködő volt, vallomást tett, vele szemben – szabadlábon hagyása mellett – bűnsegédként elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folyik az eljárás.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Rablási Alosztálya az azóta letartóztatott N. Csaba és B. József ellen rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást.

Forrás: Police.hu

Facebook

Advanced Ads

Sportnaptár

 • Ausztria – Horvátország

  vasárnap, 25 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Dánia – Franciaország

  vasárnap, 25 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Hollandia – Belgium

  vasárnap, 25 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Wales – Lengyelország

  vasárnap, 25 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Anglia – Németország, Nemzetek Ligája

  hétfő, 26 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Magyarország – Olaszország, Nemzetek Ligája

  hétfő, 26 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Portugália – Spanyolország

  kedd, 27 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Svájc – Csehország

  kedd, 27 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Ukrajna – Skócia

  kedd, 27 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Telekom Veszprém – Dinamo București, férfi kézilabda BL

  szerda, 28 szeptember  18:45 DU. - 20:45 DU.

TOP