Connect with us

Járvány

Elhunyt 366 beteg

Az aktív fertőzöttek száma 141 871, hatósági házi karanténban 33 383-an vannak.

Published

on

Védőfelszerelést viselő orvosok a Magyar Honvédség Egészségügyi Központja, a Honvédkórház koronavírussal fertőzött betegek ellátására kialakított intenzív osztályán. Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Advanced Ads

A hétvégén (péntek-vasárnap) 66 685 mintavétel szűrt ki 10 105 új koronovarírus fertőzöttet Magyarországon.

A kórházban ápoltak száma 319-cel csökkent 5537-re, de még mindig 503-an vannak lélegeztetőgépen, ami mindössze 16-tal csökkent a csütörtöki adatokhoz képest.

Az elhunytak száma 37 896 főre emelkedett.

Az aktív fertőzöttek száma 141 871, hatósági házi karanténban 33 383-an vannak.

Magyarországon is jelen van már az omikron vírusvariáns, ezért továbbra is kérik a beoltatlanokat, hogy vegyék fel az oltást, mert “minden variánssal szemben nagyobb az esély az oltással, mint anélkül”. A korábban oltottakat pedig továbbra is a megerősítő oltás felvételére kérik, mivel az ismét 80-90 százalékosra emeli a védettséget. 

Az oltási munkacsoport januárra további oltási akciónapokat tervez, amikor a kórházi oltópontok mellett minden járási székhelyen lesz oltás, és a háziorvosok is oltanak majd.

Folyamatosan nyitva a regisztráció és az időpontfoglaló a gyermekek oltásához.

Az időpontfoglalóba azok a szülők tudnak belépni, akik hiánytalan adatokkal regisztrálták gyermeküket és regisztrációjukat már érvényesítették. A szülő a házi gyermekorvosnál is jelezheti, hogy szeretné gyermekét beoltatni.

Minden 5-11 éves gyermek oltható, ha a szülő kéri és az oltásnak nincs ellenjavallata. Akut, lázas betegség esetén az oltás ellenjavallt. A második oltás a gyermekeknél is három héttel esedékes az első oltás után. 

Maszkot kell viselni az egészségügyi intézmények és a tömegközlekedés mellett az üzletekben, a bevásárlóközpontokban, a postákon, az ügyfélszolgálatokon, a színházakban, a mozikban, a múzeumokban és a sportrendezvényeken; a beltéri kulturális és egyéb rendezvényeken, az edzőtermekben, az uszodákban, a fürdőkben. A vendéglátóhelyeken pedig az ott dolgozóknak kötelező a maszkhasználat. 

A koronavirus.gov.hu oldal térképe szerint eddig Budapesten (206 813) és Pest megyében (165 932) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Borsod-Abaúj-Zemplén (76 121), Hajdú-Bihar (67 574), Bács-Kiskun (65 849), Szabolcs-Szatmár-Bereg (62 473) és Győr-Moson-Sopron megye (61 677).

A fertőzésben legkevésbé érintett megye továbbra is Tolna (25 852).

Forrás: koronavirus.gov.hu/MTI

Facebook

TOP