Connect with us

Járvány

Elhunyt dr. Wlassics Katalin, az Év mentőse

A szakorvos Veszprém városától idén az Év mentőse díjat is kiérdemelte.

Published

on

Fotó: Vehir.hu
Advanced Ads

Harmincöt esztendő veszprémi szolgálat után elhunyt dr. Wlassics Katalin, az Év mentőse.

Dr. Wlassics Katalin 1986-ban kivonuló orvosként kezdett dolgozni az Országos Mentőszolgálat veszprémi mentőállomásán. Előbb oxyológus szakorvosi vizsgát tett, majd honvédorvostan, katasztrófa medicinából is szakképesítést szerzett. Katalin rendszeresen részt vett az új munkatársak képzésében, szakmai, emberi beilleszkedésüket egyaránt segítette.

Határozott, precíz munkavégzésével példát mutatott a kivonuló dolgozóknak. Nemcsak munkatársaival, hanem a betegekkel is rövid idő alatt közvetlen és megnyugtató kapcsolatot teremtett.  Empatikus bánásmódja példaértékű volt. Kivonuló szolgálatait magas szakmai felkészültséggel végezte; megbízható, tapasztalt, nagy teherbírású, segítőkész szaktekintély volt.

Az Országos Mentőszolgálat iránti elhivatottságát bizonyítja, hogy Katalin a ’90-es évek elejétől egészen 2018-ig a légi mentés oszlopos tagja is volt. Emberfeletti munkája örökké irányt mutat majd a fiatal mentődolgozóknak. 

A szakorvos Veszprém városától idén az Év mentőse díjat is kiérdemelte. Nagy öröm volt számára, hiszen már gyermekkorában is a gyógyításról álmodott. Szívfájdító a helyzet, hiszen a mentőorvos nap mint nap küzdött a COVID-fertőzőtt emberek életéért, sok esetben pedig sikerrel is járt. A lelkiismeretes munkálatok közepette azonban őt sem kímélte a vírus. 

Vehir.hu

Facebook

TOP