Connect with us

Lépten-nyomon

Elítélte a bíróság azt a férfit, aki Márki-Zay Péter sajtótájékoztatóján garázdálkodott

A bíróság a próbaidő tartamára elrendelte a vádlott pártfogó felügyeletét, egyúttal előírta, hogy politikai okból meghirdetett nyilvános rendezvényeket, gyűléseket nem látogathat,

Published

on

Advanced Ads
Advanced Ads

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Budai Központi Kerületi Bíróság azt a gyorsított eljárásban bíróság elé állított 62 éves férfit, aki elküldte melegebb éghajlatra Márki-Zay Pétert január 14-én, a budapesti Móricz Zsigmond körtéren tartott sajtótájékoztatón.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy a férfi a tárgyaláson úgy nyilatkozott, hogy ő csak a véleménynyilvánítási szabadságával élt, és a cselekménynek csak egy részét ismerte el.

Azt mondta, hogy véletlenül döntötte fel a táblát, és nem a képviselőre, hanem a földre köpött. Ezt azonban a bizonyítékok cáfolták

– mondta a szóvivő, hozzátéve, a vádlott tudomásul vette az ítéletet, és arra is ígéretet tett, hogy nem jár majd gyűlésekre.

Márki-Zay Orbán Viktorról és a csirkefarhát hatósági áráról beszélt éppen, amikor egy ismeretlen azt kiabálta neki, hogy: „Takarodjál a vidéki városodba, a k*rva anyádat!” Ezt követően lökdösni kezdte a gyűlésen résztvevőket, majd egy táblába is belerúgott és kiabált.

Fotó: facebook.com/kunhalmiagnes

A biztonsági feladatokat ellátó személyek igyekeztek elterelni a férfit a helyszínről, de ellenállt és tovább lökdösődött. Ezután a férfi az őt a gyűlés elhagyására felszólító egyik önkormányzati képviselőt leköpte, majd az egyik biztonsági személyt is megpróbálta megütni, és megrúgni.

Amikor a biztonsági személyzet a gyűléstől távolabb terelte, akkor belerúgott az egyik politikus fényképével ellátott táblába, majd a sajtó egyik, őt lefényképező munkatársát is üldözőbe vette. A garázda cselekményének a helyszínre kiérkező rendőrök vetettek véget.

A Budai Központi Kerületi Bíróság a férfit a váddal egyezően, gyűlésen elkövetett garázdaság miatt bűnösnek mondta ki. A bíróság megszüntette a férfival szemben közveszéllyel fenyegetés miatt korábban kiszabott próbára bocsátást és emiatt is büntetést szabott ki, így a bíróság a két bűncselekmény miatt a vádlottat 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 2 évre felfüggesztette. 

Emellett a bíróság a próbaidő tartamára elrendelte a vádlott pártfogó felügyeletét, egyúttal előírta, hogy politikai okból meghirdetett nyilvános rendezvényeket, gyűléseket nem látogathat, valamint agressziót helyettesítő foglalkozáson kell részt vennie. 

Az ítélet jogerős.

Forrás: 24.hu/MTI

Facebook

Advanced Ads

Sportnaptár

 • Sampdoria – Fiorentina

  hétfő, 16 május  18:30 DU. - 20:30 DU.

 • Juventus – Lazio

  hétfő, 16 május  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Newcastle United – Arsenal

  hétfő, 16 május  21:00 DU. - 23:00 DU.

 • Southampton – Liverpool

  kedd, 17 május  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Genesy OSC-Újbuda – FTC-Telekom Waterpolo, férfi vízilabda ob I, döntő, 2. mérkőzés

  szerda, 18 május  18:30 DU. - 20:00 DU.

 • Aalborg Handbold – Telekom Veszprém, férfi kézilabda Bajnokok Ligája, negyeddöntő

  szerda, 18 május  18:45 DU. - 20:45 DU.

 • Lomza Vive Kielce – Montpellier HB, férfi kézilabda Bajnokok Ligája, negyeddöntő

  szerda, 18 május  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Eintracht Frankfurt – Rangers, Európa Liga, döntő

  szerda, 18 május  21:00 DU. - 23:00 DU.

 • Barca – SG Flensburg-Handewitt, férfi kézilabda Bajnokok Ligája, negyeddöntő

  csütörtök, 19 május  18:45 DU. - 20:45 DU.

 • Everton – Crystal Palace

  csütörtök, 19 május  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • THW Kiel – PSG Handball, férfi kézilabda Bajnokok Ligája, negyeddöntő

  csütörtök, 19 május  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Aston Villa – Burnley

  csütörtök, 19 május  21:00 DU. - 23:00 DU.

 • Chelsea – Leicester City

  csütörtök, 19 május  21:00 DU. - 23:00 DU.

TOP