Connect with us

Lépten-nyomon

Elkészült a LIBE bizottság jelentése a magyarországi jogállamiság helyzetéről

A kormánytól elvileg független szervezetek ugyanazt a propagandát tolták.

Published

on

Advanced Ads
Advanced Ads

A Magyarországra látogató delegációnak Donáth Annak is tagja volt, ennek kapcsán elmondta, hogy a magyar fél nem volt hajlandó a párbeszédre, Orbán Viktor lemondta a találkozót, és volt olyan jobboldali médiamunkás, aki rájuk csapta az ajtót.

Donáth Anna a LIBE bizottság magyarországi látogatása kapcsán az Egyenes beszédben elmondta, hogy ez az Európai Parlament egyik legkomolyabb bizottsága, amelybe minden frakció és a független képviselők is delegálnak tagokat.

Az a delegáció, amit Magyarországra küldtek, is különböző pártok tagjaiból állt. Konzervatív, szélsőjobboldali, zöld és szociáldemokrata képviselő is volt köztük – magyarázta a Momentum elnöke és EP-képviselője, aki maga is tagja a LIBE bizottságnak.

A politikus elmondta, hogy az a megállapítás született, hogy a Sargentini-jelentéshez képest nemhogy javult, hanem romlott a jogállamiság helyzete, a kormány nem tett semmit ezzel szemben.

A jelentésben van egy súlyos mondat:

a széles körben elterjedt korrupció egy párhuzamos állam kialakulásához vezetett

Donáth Anna erre úgy reagált, hogy egyértelműen kézzelfogható a rendszerben Polt Péter személye, aki egyszemélyben blokkolja azt, hogy az ügyészség a kormányhoz kötödő emberek korrupciós tevékenységét kivizsgálja. A Momentum politikusa szerint egyértelműen a korrupció eredménye az, hogy ez a mélyállam kiépült, hiszen “folyamatosan ide talicskázza ki Orbán Viktor a közpénzt”.

A delegáció mindenkivel is leült – mondta Donáth arra reagálva, hogy állt össze a jelentés.

“Egyedül egy emberrel nem találkoztunk, Orbán Viktorral, aki gyáván megfutamodott. Pedig előtte hányszor szajkózták, hogy az Európai Parlamentet nem érdekli Magyarország valódi helyzete, mert nem jönnek el”

folytatta az EP-képviselő.

Bár Varga Judit fogadta a bizottságot, Orbán Viktorral is volt egy megbeszélt találkozójuk, amit a miniszterelnök lemondott.

“Ha nincs mitől félni, akkor miért nem ül le beszélgetni azzal a bizottsággal, akinek a jelenlétét eddig ennyire hiányolta?”

tette fel a kérdést.

Donáth Anna szerint az volt a legmeggyőzőbb, hogy “a kormányzattól elvileg független szervezetek, mint a Kúria, Legfőbb Ügyészség, ugyanazt a kormányzati propagandaszöveget tolta”.

Arra a kérdésre, hogy mi következik a jelentésből, Donáth elmondta, hogy ez alapján fognak ajánlásokat megfogalmazni a Tanács felé, és remélik, hogy ezek még idén terítékre kerülnek.

“Nem lehet párbeszédet folytatni, mert nem hajlandó a magyar fél párbeszédet folytatni”

mondta Donáth Anna.

Azt is elárulta, hogy volt olyan jobboldali médiamunkatárs, aki ugyan találkozott velük, felolvasta a vezércikkét arról, miért nem kell velük találkoznia, majd rájuk vágta az ajtót.

Hidvéghi Balázs: a baloldal egyszerűen elhazudja a valóságot!

A baloldal egyszerűen elhazudja a valóságot!írta Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP-képviselője kedden a Facebook-oldalán.

A kormánypárti politikus bejegyzésében kifejtette: Nicolas Bay francia és Jorge Buxadé spanyol európai parlamenti képviselők kedden újra “bátran kiálltak” Magyarország mellett. Élesen elhatárolták magukat a néhány héttel ezelőtti magyarországi LIBE misszió következtetéseitől.

“Elmondták, hogy az nem volt több mint egy politikai rágalomhadjárat Magyarország ellen” – szögezte le, megjegyezve: a baloldali képviselők egyetlen ténnyel sem tudták bizonyítani, hogy sérülne Magyarországon a jogállamiság.

“Azért nem, mert nem is sérül” – emelte ki Hidvéghi Balázs.

Hozzátette: “erről azonban már sem a HVG nevű álhírportál, sem a hazája lejáratására mindig kapható Donáth Anna nem számolt be”. Az EP-képviselő szerint “ők kizárólag a LIBE misszió jelentéséről beszélnek”.

Így hazudja el a baloldal a valóságot! Így szolgálnak ők külföldi érdekeket! Ne higgyünk nekik! Nekünk Magyarország az első!” – szögezte le bejegyzésében Hidvéghi Balázs.

Forrás: atv.hu/MTI

Facebook

Advanced Ads

Sportnaptár

 • F1, Lenovo Brit Nagydíj, FP3

  szombat, 2 július  13:00 DU. - 14:00 DU.

 • Franciaország – Görögország, női vízilabda-világbajnokság, a 7. helyért

  szombat, 2 július  13:00 DU. - 14:30 DU.

 • Olaszország – Hollandia, női vízilabdavilágbajnokság, bronzmérkőzés

  szombat, 2 július  14:30 DU. - 16:00 DU.

 • F1, Lenovo Brit Nagydíj, QP

  szombat, 2 július  16:00 DU. - 17:00 DU.

 • Ausztrália – Spanyolország, női vízilabda-világbajnokság, az 5. helyért

  szombat, 2 július  17:00 DU. - 18:30 DU.

 • Magyarország – Egyesült Államok, női vízilabda-világbajnokság, döntő

  szombat, 2 július  20:00 DU. - 22:00 DU.

 • F1, Lenovo Brit Nagydíj

  vasárnap, 3 július  16:00 DU. - 18:00 DU.

 • Franciaország – Magyarország, férfi kosárlabda vb-selejtező

  hétfő, 4 július  20:00 DU. - 22:00 DU.
  Vendéspace

TOP