Connect with us

Kép/Mese

Eper és vér

A Lenin körúti Szikra mozi 1970 nyarán egy amerikai filmet hirdet a nagyközönségnek.

Published

on

Eper és vér
Fotó: 1970, Szikra mozi
Hirdetések

A Lenin körúti Szikra mozi 1970 nyarán egy amerikai filmet hirdet a nagyközönségnek.

Stuart Hagmann elsősorban televíziós filmrendező volt (Mission: Impossible, Mannix), 1970-ben készül egyetlen nagyjátékfilmje a “The Strawberry Statement” Cannes-ban Gaál István Magasiskola című filmjével megosztva kapta meg a Zsűri különdíját.

Kim Darby (Deborah Zerby) volt a női főszereplő, aki egy évvel korábban a Félszeműben (True Grit) John Wayne partnere volt.

Kim Darby édesanyja Inga Wiere Budapestről került Amerikába. Testvérei alkották a híres Wiere Brotherst. Harry 1906-ban Berlinben, Herbert 1908-ban Bécsben, míg Sylvester 1909-ben Prágában született. A Wiere Brothers komédiás triót nem más találta ki a CBS számára, mint a Budapesten született Julius Weiss, Amerikában már Jules White.

Hirdetések

Az “Eper és vér” egy amerikai romantikus dráma

“A konzervatív hagyományok és az értelmetlen vietnami háború ellen lázong az amerikai ifjúság a hatvanas évek második felében. Simon, a Columbia egyetem evezős csapatának tagja szinte akaratlanul sodródik az eseményekbe: nem tud szabadulni a szép Linda varázsa alól, aki egyszerre testesíti meg számára a szerelmet és az örök lázadást. A lányt követve a szerelmes ifjú is az események középpontjába kerül. A hatóságok nem nézik jó szemmel a lázongást, a fiatalok ellen bevetik a Nemzeti Gárdát. A megmozdulás véres erőszakba torkollik.”

Az 1970-es Cannes-i nagydíjat (Grand Prix) Robert Altman filmje a MASH kapta meg.

Continue Reading
2 hozzászólás

2 Comments

  1. Pingback: A Lépcső -mikor máskor- ha nem most - Respublika

  2. Pingback: Színtiszta hétvégi csacskaság! - Hogy veszed fel a melltartódat? - Respublika

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetések
Hirdetések

Facebook

Hirdetések

TOP

Advertisements