Connect with us

Blog/Olló

Ernyey Béla a gyűrű-sagáról

Rá kellett jönnöm, hogy ez, az Izaurát is megszégyenítő folytatásos agymenés, a Karinthy-gyűrű körül, nem a humorról, hanem inkább a sértett hiúságról szól – kezdte bejegyzését Ernyey Béla közösségi oldalán.

Published

on

Ernyei Béla
Advanced Ads
Advanced Ads

Először azt hittem, hogy ez csak egy tréfa. Kézenfekvő volt, hiszen ebben a már-már végtelennek tűnő kabaréban egy humoristáról szólt a fáma. De rá kellett jönnöm, hogy ez, az Izaurát is megszégyenítő folytatásos agymenés nem a humorról, hanem inkább a sértett hiúságról szól – kezdte bejegyzését Ernyey Béla közösségi oldalán.

A nem-kitüntetettek sértett hiúságáról

Kedves Galla Miklós!

Hadd mondjam el, hogy magánemberként jövőre nyolcvan évesen, ismert színészként pedig lassan hatvan éve tartó magyar és nyugat-európai reputációval a tarsolyomban milyen kitüntetéseket és díjakat NEM kaptam meg idehaza:

Jászai Mari díj
A Magyar Köztársaság Érdemes Művésze díj
A Magyar Köztársaság Kiváló Művésze díj
Kossuth díj
Kossuth Életmű díj
Szent István díj
Magyar Köztársasági Érdemrend összes fokozata
Magyar Köztársasági Érdemkereszt összes fokozata
Prima díj
Prima Primissima díj
A Nemzet Színésze

és ami pecásként igazán tud fájni:

A Magyar Országos Horgász Szövetség Aranykeszeg díja

Sohasem hordtam gyűrűt. Mégis ismer, sőt szeret a közönség.

És tudok valamit, ami sokkal fontosabb, mint a sértett hiúság:

tudom, hogy plecsnik nélkül is feljön, és ránk (is) nevet holnap a nap…”

Egy nagyon fontos komment!

“Tisztelt Ernyey Béla Hivatalos! Mint a legfontosabb és legszélesebb körű grémium, a Közönség egy tagja, ezennel hivatalosan szeretném bejelenteni, hogy ÖN kapja a 2021-ben alapított,

DERŰ ÉS ELEGANCIA DÍJAT!

A grémium indoklásából:

“Ernyei Béla személyiségével, megjelenésével, írásaival és képes illusztrációival évek-évtizedek óta konzisztensen sugározza magából a legmagasabb fokú derűt és eleganciát.
Hatása társadalmilag is jelentős, hiszen békés, nyugodt, az esztétikum mellett elkötelezett írásai pozitív befolyással bírnak a magyar társadalomra.
Ernyei Béla példája jó irányba segíti a közbeszédet, a közérdeklődést, az öltözködést, a hagyományok és a művészet iránti tiszteletet.
Megszólalásai nagy erővel hatnak a jó társadalmi közfelfogás, a derűs életszemlélet erősítésére.

Ezen pozitív személet hiteles képviselete és bemutatása okán Ernyey Béla Hivatalos vitán felül érdemes a DERŰ ÉS ELEGANCIA DÍJRA.”

Szívből gratulálunk!
– a közönség -”

Forrás: Városi Kurír

Ha valaki lemaradt esetleg a Galla-ügyről….

Fél év után lezárul Galla Miklós kálváriája: december 24-én átveheti a Karinthy-gyűrűt.

Igaz, nem a kuratóriumtól kapja az elismerést, hanem kollégájától, régi jóbarátjától, Laár Andrástól, aki pár hete vette át az ékszert, miután a díjat nyáron visszavonták Gallától. A humoristát idén februárban értesítették, hogy ő kapja a Karinthy-gyűrűt, amellyel a humor kiemelkedő szerzőit, előadóit díjazzák,

ám nyáron a kuratórium visszavonta az elismerést azzal az indokkal, hogy Galla az egyik darabjában illetlen módon viselkedett.

Galla nem törődött bele, nyílt leveleket írt, követelve a díjat. Pár hete Laár András tudatta, hogy végül őt díjazták, s felajánlotta, hogy kölcsön adja Gallának, aki nem elégedett meg ezzel, magának követelte. Laár végül úgy döntött, december 24-én átadja az ékszert Gallának.

Szerintem így Laár Andris is és én is nyugvópontra tudjuk tenni ezt az egészet. Ez lesz a legszebb karácsonyi ajándék. Remélem, jó lesz a gyűrű mérete, mert szeretném hordani

– tette hozzá a Blikk szerint Galla.

(Respublika friss!)

Facebook

Advanced Ads

Sportnaptár

 • F1, Lenovo Brit Nagydíj

  vasárnap, 3 július  16:00 DU. - 18:00 DU.

 • Franciaország – Magyarország, férfi kosárlabda vb-selejtező

  hétfő, 4 július  20:00 DU. - 22:00 DU.
  Vendéspace

 • Tobol Kosztanaj – Ferencváros, BL-selejtező

  szerda, 6 július  16:00 DU. - 18:00 DU.

TOP