Connect with us

Jut eszembe

Fából vaskarika: Magyarország nem szállít fegyvereket

A kormány megengedi azt, hogy Magyarország területén más NATO-tagországokba szállítsanak az ukrán fegyveres erők számára szánt, „a halálos erő célba juttatására tervezett katonai felszereléseket és platformokat”.

Published

on

Advanced Ads
Advanced Ads
61 / 100

A magyar kormány engedélyezi – a NATO állam- és kormányfői testületének 2022. február 25-i nyilatkozatában megerősített döntéseire tekintettel – a NATO reagáló erők Magyarország területén szárazföldi és légi úton történő áthaladását az ukrajnai háború miatt, olvasható egy hétfőn megjelent kormányrendeletben.

Ennek értelmében jöhetnek NATO csapatok Magyarországra és az országon keresztül szállíthatnak utánpótlást, akár fegyvereket is egy másik NATO tagállamba. Egy tilalom van Magyarország nem engedélyezi halálos erő célba juttatására tervezett katonai felszereléseknek
Magyarországról szárazföldi és légi úton Ukrajnába történő szállítását.

Fából vaskarika

Persze a magyar miniszterelnök a rendelet megjelenése után telekürtölte a kormánysajtót azzal, hogy Magyarország nem szállít fegyvereket.

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn megerősítette, hogy Magyarország területéről nem lehet fegyvert szállítani Ukrajnába.

kormányfő a nemzetbiztonsági operatív törzs ülését követően, a közösségi oldalára feltöltött videónyilatkozatban azt mondta: ez a háború 12. napja, értékelték a helyzetet. 

Közölte: megjelent az a rendelet, amely “világossá teszi, hogy Magyarország területéről fegyvert nem lehet Ukrajna területére szállítani”.

“Megpróbáljuk a háború útját elrekeszteni és megnyitni a tárgyalásokat, amelyek elvezethetnek a békéhez”

Orbán Viktor szerint figyelmeztető jel, hogy a katonai cselekmények egyre közelebb kerülnek a magyar határhoz. Ez azt jelenti, hogy a menekültek száma nőni fog – tette hozzá. 

A magyar miniszterelnök teljesen hülyének nézi az ország lakosságát

Saját rendeletéből csak egyetlen pontot idéz és nem számol be arról, hogy a kormány azt engedélyezi, hogy Magyarországra, ezen belül a Dunántúlra (Baranya megye, Fejér megye, Komárom-Esztergom megye, Győr-Moson-Sopron megye, Somogy megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye területére, Pest megye területének a Duna vonala és Fejér megye által határolt területe) települjenek a NATO reagáló erők.

A kormányrendelet hármas pontja szerint a kormány megengedi azt, hogy Magyarország területén más NATO-tagországokba szállítsanak az ukrán fegyveres erők számára szánt, „a halálos erő célba juttatására tervezett katonai felszereléseket és platformokat”.

Forrás: Magyar Közlöny/MTI/Pénzcentrum

Facebook

Advanced Ads

Sportnaptár

 • Ausztria – Horvátország

  vasárnap, 25 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Dánia – Franciaország

  vasárnap, 25 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Hollandia – Belgium

  vasárnap, 25 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Wales – Lengyelország

  vasárnap, 25 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Anglia – Németország, Nemzetek Ligája

  hétfő, 26 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Magyarország – Olaszország, Nemzetek Ligája

  hétfő, 26 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Portugália – Spanyolország

  kedd, 27 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Svájc – Csehország

  kedd, 27 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Ukrajna – Skócia

  kedd, 27 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Telekom Veszprém – Dinamo București, férfi kézilabda BL

  szerda, 28 szeptember  18:45 DU. - 20:45 DU.

TOP