Connect with us

Kék fény

Féktelenül, avagy felénk száguldó szerelvény

Az elszabadult, 22 teherkocsiból álló szerelvény elé egy 754-es sorozatú Búvárt fogott a tehervonatot közlekedtető vasúttársaság.

Published

on

Régen fordult meg huszonkét teherkocsiból álló vonat a kishidasi vonal északi felén.
Advanced Ads
Advanced Ads

2001-ben az ohioi Walbridge vasútállomáson elszabadult egy veszélyes vegyszereket szállító tehervonat, mely személyzet nélkül több mint 100 km-t tett meg, mire meg tudták állítani. A CSX 8888 incidensből Ridley és Tony Scott készített filmet Unstoppable (Száguldó bomba) címmel.

Ezúttal hasonló, de szerencsés kimenetelű “megfutamodás” történt Szlovákiában, az elszabadult szerelvény végül végül Zsujta előtt állt meg.

Az Indóház Online írta meg, hogy sikertelenül próbálták meg még szlovák területen megállítani a Kassához tartozó Bárcáról megfutamodott, 47920 számban közlekedő tehervonatot, ezért az a MÁV-hálózat területére belépve, Hidasnémeti állomáson a 7. számú váltót felvágta, majd a lejtviszonyokat követve Abaújszántó állomás felé gurult.

A megfutamodott szerelvény végül a Hidasnémeti és Zsujta közötti első állomásközben, a 467-es számú szelvénynél állt meg, körülbelül 25 kilométert megtéve – arról, hogy ez milyen körülmények között ment végbe, nincs információnk.

Az eset január 10-én, hétfőn este történt

A megfutamodás miatt Hidasnémeti és Abaújszántó állomások között a történtek kivizsgálásáig a pályát elzárták, illetve Hidasnémeti határátmenetben a vonatközlekedés nem volt lehetséges.

Az elszabadult, 22 teherkocsiból álló szerelvény elé egy 754-es sorozatú Búvárt fogott a tehervonatot közlekedtető vasúttársaság.

Nem megfeledkezve arról, hogy a rendkívüli esetnek szerencsére nem lett komolyabb következménye, kissé fanyar szájízzel jegyezzük meg, hogy meglehetősen régen járt ekkora vonat a “kishidasinak” is nevezett 98-as számú vasúvonal északi felén.

A teherforgalom a 90-es, Miskolc–Hidasnémeti vonalon zajlik

Komolyabb teherforgalomra ugyanis csak az alsó szakaszon, Szerencs és a tállyai kőbánya között van példa, ott viszont szinte napi rendszerességgel – korábban Abaújszántón is rakodtak fát, de ez eléggé elhalt az utóbbi években.

A vasútvonalon már csak Mád és Tállya állomásokon van folyamatos forgalmi szolgálat

Tállya és Hidasnémeti állomások között úgynevezett egyszerűsített forgalmi szolgálat van érvényben, a forgalmat a vonatszemélyzet bevonásával szervezik.

A Szerencs és Abaújszántó közötti személyforgalomban többnyire két 117-es (ex Bzmot) sorozatú motorkocsiból álló szerelvények serénykednek.

Forrás: IHO.hu

Autó ütközött Lökösházánál

Vonattal ütközött egy kisteherautó Kóny közelében

Négyen meghaltak egy vonat és személygépkocsi ütközésében Tapolcánál

Facebook

Advanced Ads

Sportnaptár

 • F1, Lenovo Brit Nagydíj

  vasárnap, 3 július  16:00 DU. - 18:00 DU.

 • Franciaország – Magyarország, férfi kosárlabda vb-selejtező

  hétfő, 4 július  20:00 DU. - 22:00 DU.
  Vendéspace

 • Tobol Kosztanaj – Ferencváros, BL-selejtező

  szerda, 6 július  16:00 DU. - 18:00 DU.

TOP