Connect with us

Kék fény

Fiatalkorú sorozat-betörővel szemben emelt vádat az ügyészség

Egy 15 éves fiú a vád szerint idén februárban, egymást követő napokon három különböző budapesti üzletbe is betört azért, hogy értékeket szerezzen.

Published

on

Hirdetések

Egy 15 éves fiú a vád szerint idén februárban, egymást követő napokon három különböző budapesti üzletbe is betört azért, hogy értékeket szerezzen.

A vádirat szerint a fiatalkorú vádlott – aki az elkövetéskor 15 éves volt – 2021. február 17-én zárás után, az éjszakai órákban egy XI. kerületi gyógynövény üzlethez ment, annak bejárati ajtaját berúgta, az üzletet átkutatta, végül onnan mintegy 150.000 forint készpénzt és egy mobiltelefon tulajdonított el. A rongálással 180.000 forint kárt okozott.

Másnap éjjel egy szintén XI. kerületi gyorsétterembe hatolt be azért, hogy onnan értékeket szerezzen. A büfé kiszolgáló ablakát a helyéről kiemelte, eltolta, majd azon keresztül bemászott az üzletbe. A vádlott átkutatta az éttermet, ahonnan végül egy karton (24 darabos) üdítő italt vitt el.

A vádlott 2021. február 20-án hajnalban egy VII. kerületi büfé ételkiadó ablakát feszítette be, majd az ablakon keresztül bemászott a helyiségbe. Innen egy pénzkazettát, valamint egy fiókban talált mobiltelefont tulajdonított el. A pénzkazetta 100.000 forint készpénzt tartalmazott.

Hirdetések

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség Fiatalkorúak Büntetőügyeinek Részlege a fiatalkorúval szemben 3 rendbeli üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette, illetve vétsége miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra. A fiatalkorú hasonló bűncselekmények miatt korábban is állt már bíróság előtt. Az ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság javítóintézeti nevelést rendeljen el vele szemben.

Forrás: ugyeszseg.hu

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetések
Hirdetések

Facebook

Hirdetések

TOP

Advertisements