Connect with us

Jut eszembe

Fidesz: A zsidók fenyegetésében sem mehetünk vissza a múltba!

1945. január 27. az auschwitzi koncentrációs tábor felszabadulásának a napja.

Published

on

Látogatók a Vidéki gettók - „… nem marad itt közülük hírmondó sem.” című új időszaki kiállítás megnyitóján a holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapján a Holokauszt Dokumentációs Központban 2022. január 27-én. MTI/Bruzák Noémi
Advanced Ads
Advanced Ads
67 / 100

Magyarország ma Európa egyik legbiztonságosabb országa a zsidó honfitársaink számára is.

A tömeges bevándorlás miatt a bevándorlóországokban egyre több antiszemita támadás éri az európai zsidókat. A baloldal bevándorláspárti politikája megingatja egész Európa biztonságát, és megingatná Magyarország, valamint az itt élő zsidók biztonságát is. Egész Európában példátlan, hogy a magyar baloldal a hatalom megszerzése érdekében keblére ölelte az antiszemita szélsőjobb alakokat is, és a baloldal olyan miniszterelnök-jelöltet indít, aki a zsidókat arra buzdítja, hogy antiszemitákra szavazzanak, nyíltan zsidózik, és a zsidók és cigányok listázásáról beszél.

Magyarországnak előre kell mennie, nem hátra! A zsidók fenyegetésében sem mehetünk vissza a múltba!

Fidesz – Magyar Polgári Szövetség

1945. január 27. az auschwitzi koncentrációs tábor felszabadulásának a napja

A mai napon emlékezünk meg arról a több millió emberről, akik a gyűlölet politikájának estek áldozatul. 

Történelmünk legszörnyűbb helyszínei, az egykor Európa közepén működő haláltáborok a mai napig arra figyelmeztetnek, hogy közös felelősségünk fellépni a szélsőséges gondolatok terjedése ellen. Több mint hetven évvel a szörnyű tragédia után, ezért azzal tisztelhetjük meg leginkább az áldozatok emlékét, ha nemet mondunk a gyűlöletre, a megbélyegzésre, a kirekesztésre és a közönyre, mindarra amelyek elvezettek a múltbéli alávaló tettekhez. 

Nem engedhetjük megismétlődni a történelem legsötétebb korszakát! A holokauszt nemzetközi emléknapján ezért az áldozatok emléke előtti főhajtás mellett meg kell erősítenünk az egymás iránti felelősségvállalást is. 

Mély szomorúsággal és gyásszal rójuk le kegyeletünket a népirtás áldozatává vált sok millió embertársunk emléke előtt. Az MSZP együtt emlékezik a túlélőkkel, a meggyilkoltak hozzátartozóival, és osztozik máig tartó fájdalmukban.

 MSZP Országos Központ

Egy látogató a Vidéki gettók – „… nem marad itt közülük hírmondó sem.” című új időszaki kiállítás megnyitóján a holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapján a Holokauszt Dokumentációs Központban. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Amikor a világ szembesült a náci népirtás gyalázatával

Január 27-e az auschwitzi koncentrációs tábor felszabadításának a napja. Az ENSZ közgyűlése 2005. november 1-jei határozatával nyilvánította ezt a napot a holokauszt nemzetközi emléknapjává. 

Ezen a napon, 1945. január 27-én lépett be a Krakkó városához közel fekvő haláltábor kapuján az első ukrán front néhány katonája. Ők szembesültek elsőkként mindazzal a borzalommal és az addig sosem tapasztalt emberi aljassággal, ami csak ebben a táborkomplexumban közel 2 millió – jórészt zsidó származású – ember halálát okozta. A második világháborús népirtás következtében összesen mintegy 6 millió ember halt meg szörnyű módon, embertelen körülmények között. 

Fontos, hogy megemlékezzünk a holokauszt áldozatairól. Egyfelől ezt kívánja meg a tisztelet, másfelől pedig az, hogy nem árt magunkat figyelmeztetni időről-időre arra, hogy a gyűlölet, mások rosszindulatú megbélyegzése nagyon könnyen hova vezethet. Az emberi élet egyszeri és megismételhetetlen, ezért nincs alantasabb dolog annál, mint iparszerűen, tudatosan-tervszerűen kiírtani másokat, mint ahogy a nácik tették zsidó embertársainkkal a második világháború idején.

Az LMP-Magyarország Zöld pártja mindig is elítélte az erőszakot és a gyűlöletet, a holokauszt szörnyű, emberiségellenes tetteit. Ezért is tisztelgünk és emlékezünk meg január 27-én a népirtás áldozatai előtt.

LMP – Magyarország Zöld Pártja

Soha nem felejthetjük el az ártatlanok szenvedését, mert csak így tanulhatunk a múlt borzalmaiból

Az ENSZ közgyűlésénék határozatával január 27-ét a holokauszt nemzetközi emléknapjává nyilvánították. Ezen a napon szabadították fel 1945-ben az auschwitzi haláltábort. 

A Demokratikus Koalíció figyelmeztet mindenkit ezen a napon: soha nem felejthetjük el az ártatlanok szenvedését, mert csak így tanulhatunk a múlt borzalmaiból. Kötelességünk őrizni az áldozatok emlékét, és óvni a törékeny emberi életeket, és megakadályozni minden olyan eszme terjedését, ami hátrányosan különböztet meg embereket egymástól.

Demokratikus Koalíció

Facebook

Advanced Ads

Sportnaptár

 • Anglia – Németország, Nemzetek Ligája

  hétfő, 26 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Magyarország – Olaszország, Nemzetek Ligája

  hétfő, 26 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Portugália – Spanyolország

  kedd, 27 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Svájc – Csehország

  kedd, 27 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Ukrajna – Skócia

  kedd, 27 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Telekom Veszprém – Dinamo București, férfi kézilabda BL

  szerda, 28 szeptember  18:45 DU. - 20:45 DU.

 • THW Kiel – Pick Szeged, férfi kézilabda BL

  csütörtök, 29 szeptember  18:45 DU. - 20:45 DU.

TOP