Connect with us

Nem mondod...

Friderikusz Sándor vérszegény magyarázkodása

Friderikusz Sándor visszaélhetett egy már halott magyar tévés rendező nevével.

Published

on

Hirdetések

A Média1 még október végén írt arról, hogy Friderikusz Sándor visszaélhetett egy már halott magyar tévés rendező nevével. A Friderikusz Produkció úgy kommunikált Csenterics Ágnes nevében, mintha a nő produkció sajtósa lenne. Friderikusz első körben „személyeskedésektől sem mentesen bírálta” a lap cikkét, de miután a MÚOSZ állásfoglalásában jelezte, etikai vétséget követett el, részletesen tisztázta a kialakult helyzetet.

Pontot tett a „Csenterics-ügy” végére …

A csütörtök esten közzétett videóját – melyet a 24.hu szúrt ki – azzal kezdte,

„igenis van sajtósa a Friderikusz Produkciónak, egy férfi, aki külföldön él, és online végez különböző előkészítő, anyagyűjtő munkákat a podcastom számára”.

Ezek után arról beszélt, az ő hibája, hogy rábízta az ominózus Blikk-cikket is, így lett a sajtósa. Azt mondta: bár megjelenés előtt beolvasták neki a szöveget, úgy hagyta, hiszen a tartalmával egyetértett és az adatokat is ő adta hozzá.

„Talán elhiszik nekem, hogy nem a nézők megsértése volt a szándék, hanem egy szerintem visszás helyzet érzékeltetése. Elismertem, és elismerem, rosszul csináltam, különösen kár volt a kifli-hasonlatért. A másik hiba, hogy az álnevet, amelyet a kollégám aláírt, nem láttam, mert csak telefonon egyeztettük a szöveget”

– fogalmazott.

Hirdetések

Hozzátette:

senki nem gondolhatja, hogy ő, aki több évtizede dolgozik a magyar televíziózásban, nem lép közbe azonnal, ha azt látja, hogy egy volt tévés, elhunyt kolléganő neve szerepel a cikkben.

A műsorvezető felvette a kapcsolatot az elhunyt rendező, Csenterics Ágnes családjával és elnézést kért.

Írta meg a Városi Kurír

(Respublika friss!)

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetések
Hirdetések

Facebook

Hirdetések

TOP

Advertisements