Connect with us

Múzsa

Gulyás Dénes: “Le kellene venni már a sakktábláról”- A volt fideszes országgyűlési képviselő is kiakadt Demeter Szilárdra

Gulyás Dénes egykori fideszes országgyűlési képviselő, Kossuth és Liszt-díjas énekművész is felháborodva kommentálta Orbán Viktor kultúr-komiszárjának minapi Telexen elkövetett intellektuális(?) környezetszennyezését.

Published

on

Gulyás
Hirdetések

Gulyás Dénes egykori fideszes országgyűlési képviselő, Kossuth- és Liszt-díjas énekművész is felháborodva kommentálta Orbán Viktor kultur-komiszárjának minapi Telexen elkövetett intellektuális(?) környezetszennyezését.

Demeteriáda

A miniszteri biztos az interjúban igyekezett lealázni szinte a teljes irodalmi, valamint faltól falig a teljes színházi alkotógárdát. Az előbbinek a nyolcvan százalékát kikukázná, az utóbbit úgy ahogy van, már off-olta is, a saját életéből legalábbis. A filmművészet is megkapja tőle a magáét, úgy beszél a világhírű magyar filmről, mint egy dilettáns csoport próbálkozásáról. Teszi mindezt valami nagyon nagyképű, szinte csak általa képviselt fentebb stíl nevében. A Demeter interjúról mi is írtunk.

Gulyás Dénes: valakinek le kellene venni ezt az embert a sakktábláról

“Az a baj, hogy vitára érdemessé tesszük azzal, hogy beszélünk róla. A hülyék mellett el kell menni anélkül, hogy véleményeznénk. Az bizonyos, hogy valakinek le kellene venni ezt az embert a sakktábláról. Én azt hiszem elmegyek mellette, mert szeretnék nyugodtan aludni. Csak remélem, hogy a miniszter felettese tudomást szerez erről.”

Később még hozzátette a művész:

“Demeter véleménye a zenéről és a színházról abszurd, ráadásul van a zenének egy olyan területe, amelyet valószínűleg egyáltalán nem is ismer.”

Gulyás Dénes Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen Kutrucz Éva, dr. Sipos Jenő tanítványa. Pályáján nagyon széles repertoárral rendelkezik: Mozart, Donizetti, Puccini, Verdi műveket éppoly érzékenyen tolmácsol, mint Kodály Zoltán, vagy Ligeti György (Le Grande Macabre) alkotásait. Állandó partnere Klukon Edit zongoraművész.

Hirdetések

Operarendezései: Gounod: Rómeó és Júlia, Kacsoh Pongrác: János vitéz, Leoncavallo: Bajazzók.

Díjai:
A pármai “Giovanni Cantanti Lirici” Nemzetközi Énekverseny II. díja (1979.)
Az első Nemzetközi Pavarotti-énekverseny I. helyezettje (Philadelphia 1982.)
Liszt Ferenc-díjas, érdemes és kiváló művész
Kossuth-díj (2016)

(Opera)

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetések
Hirdetések

Facebook

Hirdetések

TOP

Advertisements