Connect with us

Múzsa

A gyász után, újra nősül a magyar írófejedelem – Szerelem 87 év felett

Az élet csodája. A gyász után talán ezt érezheti Moldova György is.

Published

on

gyász
Egy régi kép: Moldova György és Esterházy Péter írók, 1998 (Fotó: DIA/PIM)
Advanced Ads
Advanced Ads
78 / 100
Prev1 of 2
Use your ← → (arrow) keys to browse

Katalin már megismerkedésükkor tudta, az író hozzá tartozik. Az élet csodája. A gyász után talán ezt érezheti Moldova György is. A legolvasottabb kortárs író tavaly temette el a feleségét, ám most újranősül. Egy romantikus, titkos szerelem beteljesüléseként.

Moldova György alkot, ír és szeret

Újra szeret valakit a tavalyi gyász óta. Néhány hónapja ezt mondta a Blikknek a Prima Primissima-díjas író:

„Feleségemet tavaly veszítettem el. Hetvenkilenc esztendős volt, életrevaló asszony, akiről azt hittem, majd ő temet el engem. A daganatos betegség megkínozta és elvette tőlem. Több mint ötven évig éltünk együtt. Meggyászoltam…”

Majd így folytatta:

„És most Katalinnal kapaszkodunk össze, igazi lelki társként…”

Soha nem késő

S akkor még aligha sejthettük, írja a portál, hogy az összekapaszkodás egy több évtizedes titkos szerelem kulcsszava. Merthogy Palotás Katalin több, sokkal több a népszerű író életében, mint lelki társ, s mint egy segítőkész, rátermett kollegina, irodalmi szerkesztő.

– Lehet, hogy túl szentimentális lesz, amit most mondok, de amikor több mint húsz évvel ezelőtt bemutattak minket egymásnak Gyurival, azt gondoltam, ő az a férfi, aki hozzám tartozik, aki a társam lehet. Naiv gondolat volt, ő szerette a feleségét és ragaszkodott hozzá. Mégis…valahogy a közös munka során egészen közel kerültünk egymáshoz. Vártuk, hogy találkozhassunk, vártuk, hogy a másik szemébe nézhessünk. Gyuri tisztességes ember, megmondta, nem hagyja ott a családját. De az ember a vágyainak, az érzéseinek nem parancsolhat. Megpróbáltam nélküle élni. Többször is férjhez mentem, s nem tagadom, közben Gyurit képzeltem oda magam mellé. Aztán egyedül maradtam, s tavaly ő is elveszítette a feleségét. Onnantól egymásba kapaszkodunk… – mondta Palotás Katalin.  A Moldova György munkásságát segítő francia–magyar szakos tanár, bölcsész, aki nemcsak itthon, de Párizsban is tanulhatott és élhetett, ösztöndíjjal. Határozott, igazi nő, minden gondolatában és porcikájában. S a titkos szerelem, amely a sikeres íróhoz fűzte, most beteljesedett.

Még karácsony előtt összeházasodnak.

– Író vagyok, és az is maradok az utolsó pillanatig. A héten jelent meg legfrissebb könyvem, a Két szerelem, amely a feleségemről szól. Férfiként mindig a harmóniát, a szeretetet, a biztonságot kerestem. A feleségem elvesztése után a sors ajándékának tartom, hogy nem maradtam egyedül. Katalin csodálatos nő és tökéletes társ. Megpróbál vigyázni rám, és hát nem kéne beszélnem erről, mert ez a mi kettőnk magánügye és titka, de mégis örömmel és büszkén mondom, hogy összeházasodunk. Ez lesz életem utolsó esküvője . mesélte Moldova György lapunknak.

Prev1 of 2
Use your ← → (arrow) keys to browse

Click to comment

Facebook

Advanced Ads

Sportnaptár

 • Ausztria – Horvátország

  vasárnap, 25 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Dánia – Franciaország

  vasárnap, 25 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Hollandia – Belgium

  vasárnap, 25 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Wales – Lengyelország

  vasárnap, 25 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Anglia – Németország, Nemzetek Ligája

  hétfő, 26 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Magyarország – Olaszország, Nemzetek Ligája

  hétfő, 26 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Portugália – Spanyolország

  kedd, 27 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Svájc – Csehország

  kedd, 27 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Ukrajna – Skócia

  kedd, 27 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Telekom Veszprém – Dinamo București, férfi kézilabda BL

  szerda, 28 szeptember  18:45 DU. - 20:45 DU.

TOP