Connect with us

Lépten-nyomon

Ha a baloldalon múlna, már brutális háborús infláció lenne

A baloldal miniszterelnök-jelöltje háborúba sodorná az országot, eltörölné a rezsicsökkentést, elzárná a gázt, energiaszankciókat akarnak és ellenzik az árstopokat is.

Published

on

Advanced Ads
Advanced Ads
66 / 100

A Fidesz közleményben reagált Varga Zoltán (Demokratikus Koalíció) nyilatkozatára.

Februárban már 8 százalék felett volt a drágulás – a kormány elvesztette az irányítást a forint, az infláció és a magyar gazdaság sorsa felett!

Jóformán nincs olyan nap a héten, mikor ne jelenne meg egy cikk arról, hogy épp minek ment fel az ára Magyarországon, de minden egyes bevásárlásnál a saját pénztárcánkon is érezhető, milyen katasztrofális a helyzet.

Varga Zoltán: “Az Orbán-kormány olyan mélyre vitte a gazdaságot, olyan inflációt szabadított ránk, hogy nincs olyan család, akinek ne okozna fejtörést egy bevásárlás.”

A Demokratikus Koalíció szerint Orbánék felelőtlenségének köszönhető, hogy történelmi mélypontra került a forint és ennek a magyar családok isszák meg a levét. Az elhibázott orbáni gazdaságpolitika láthatóan továbbra is az egekbe löki az élelmiszerárakat, amit a milliárdos fideszes eliten kívül mindenki érez az országban.

“Ennek fogunk mi véget vetni felelős gazdaságpolitikával; rövid távon a forint megerősítésével, hosszabb távon pedig az euró bevezetésével, és ezért kell április 3-án legyőznünk a Fidesz-kormányt”

– jelentette ki Varga Zoltán.

A Fidesz közleménye

Az infláció egész Európában magas a járvány okozta gazdasági hatások, az energiaárak emelkedése, a háború és a szankciók miatt. A magyar infláció az uniós középmezőnybe tartozik.

A magyar embereket több intézkedés is védi az áremelkedéstől. Amellett, hogy emelkedtek a bérek és a nyugdíjak, a kormány garantálja a rezsicsökkentéssel lenyomott energiaárakat, bevezette az élelmiszerárstopot, a benzinárstopot, a kamatstopot, amelyek 3-4 százalékponttal segítenek az infláció leszorításában.

Ha a baloldalon múlna, akkor már brutális háborús infláció lenne Magyarországon, mert a baloldal miniszterelnök-jelöltje háborúba sodorná az országot, eltörölné a rezsicsökkentést, elzárná a gázt, energiaszankciókat akarnak és ellenzik az árstopokat is.

A baloldal összevissza beszéde és felelőtlen követelései a magyar emberekre, a magyar gazdaságra és az árakra is veszélyesek.

Forrás: DK/Fidesz

Facebook

Advanced Ads

Sportnaptár

 • Anglia – Németország, Nemzetek Ligája

  hétfő, 26 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Magyarország – Olaszország, Nemzetek Ligája

  hétfő, 26 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Portugália – Spanyolország

  kedd, 27 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Svájc – Csehország

  kedd, 27 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Ukrajna – Skócia

  kedd, 27 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Telekom Veszprém – Dinamo București, férfi kézilabda BL

  szerda, 28 szeptember  18:45 DU. - 20:45 DU.

 • THW Kiel – Pick Szeged, férfi kézilabda BL

  csütörtök, 29 szeptember  18:45 DU. - 20:45 DU.

TOP