Connect with us

Járvány

Ha nincs oltás, nem taníthatsz! Határidő december 15.

Miért tiltakoznak a pedagógus szakszervezetek?

Published

on

oltás
Hirdetések

A tankerületi központok elkezdték kézbesíteni az oktatási intézményeknek a kötelező oltásokról a tájékoztatót. A hvg.hu birtokába kerül levél részletezi, meddig kell beoltatniuk maguknak az iskolák munkatársainak, ahhoz, hogy tovább dolgozhassanak.

Nem viccelnek

Az első dózist december 15-ig kell beadatniuk maguknak az oltatlanoknak, a második oltást pedig az oltóorvos által meghatározott időpontban. Ha valaki egydózisú oltóanyagot választ (ami a Janssen lehet), akkor szintén december 15-ig kell beadni a védőoltást.

Amennyiben már oltva van az illető, akkor neki azt igazolnia kell az intézmény vezetőjénél. Aki nem oltatja be magát, azt fizetés nélküli szabadságra küldik, majd rá egy évre el is bocsáthatják, ha addig nem oltatja be magát.

Mit nem értenek a szakszervezetek?

Valami tökéletesen félreértelmezett érdekvédői attitűdből mind a két pedagógus szakszervezet küzd az oltások kötelező jellegű bevezetése ellen, mintha az nem éppen az általuk képviselt pedagógusok egészségét védené. A kormányzat mára annyira kényszeríthette őket, hogy már észre sem veszik, ha néha valami támogatható döntés születik.

Hirdetések

Nagy Erzsébet, a PDSZ választmányi tagja azt mondta a Népszavának, hogy az Emmi állítólag azt az ígéretet adta a megbeszélésen, hogy a kormány átgondolja a szakszervezetek követelését a kötelező oltás visszavonásáról, és egy új javaslatot is tesznek majd. Később ezt tagadta az Emmi

A valós adatokból készült összesítést, amiből kiderül a tanárikar országos átoltottsága a jövőhétre ígéri Maruzsa Zoltán államtitkár.

A szakszervezetek figyelmébe!

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetések
Hirdetések

Facebook

Hirdetések

TOP

Advertisements