Connect with us

Kilátó

Heger a tervezett földvásárlásokról

„Ez az ügy is bizonyítja, hogy vannak még kényes dolgok, ezeket őszintén és kölcsönösen meg kell beszélni.”

Published

on

Eduard Heger. Fotó: ujszo.com
Hirdetések

Sikertörténet és két jó szomszéd története a Mária Valéria híd – jelentette ki Eduard Heger szlovák miniszterelnök Esztergomban – a várost a szlovákiai Párkánnyal összekötő – Mária Valéria híd átadásának 20. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen, amelyen Orbán Viktor miniszterelnökkel közösen vett részt hétfőn.

Az ünnepség után Eduard Heger szlovák kormányfő a most élesedő földvásárlási ügy kapcsán újságírói kérdésre csak úgy reagált: bízik a korrekt, tisztességes és nyílt párbeszédben, ő maga is erre törekszik Orbán Viktorral és ezért szorgalmazta, hogy az érzékenyebb ügyekről is mihamarább tárgyaljon a két külügyminiszter.

Arra a kérdésre, mit szól ahhoz, hogy Robert Fico és az ellenzék a magyar állam Szlovákia területén tervezett földvásárlásai miatt rendkívüli parlamenti ülést sürget, Eduard Heger csak úgy válaszolt, nyugodtan hívjanak össze ilyet, őt ez nem zavarja.

„Ez az ügy is bizonyítja, hogy vannak még kényes dolgok, ezeket őszintén és kölcsönösen meg kell beszélni. Az ellenzék pedig hiába hőbörög, amíg ők kormányoztak, ezeket a dolgokat sem oldották“

– fejtette ki az újságíróknak Eduard Heger.

Forrás: ujszo.com/MTI

Hirdetések
Hirdetések
Hirdetések

Facebook

Hirdetések

TOP

Advertisements