Connect with us

Jut eszembe

Helyben.hu

A Media1 szakmai oldal írta meg, hogy Helyben.hu címmel új hírügynökség indul Magyarországon.

Published

on

Hirdetések

Azt már az internet korszakában régóta tapasztaljuk, hogy a globális világban hamarabb értesülünk egy-egy tengerentúli hírről mint, hogy megtudnánk mi történt a szomszéd városban.

A “világfalu” jelenség egyszerre áldás és átok, a clickbait hírcímek világában a médiafogyasztók többsége a szenzációsat, a kirívót keresi, miközben sajnálatos módon éppen azok az információk nem jutnak el egy-egy “olvasóhoz”, amik a számára a legfontosabbak lennének.

Még vidéki, helyi híroldalak is azzal hergelik a közönségüket, hogy jellemzően a hely, helyszín megnevezése nélkül közölnek olyan szenzációs hírcímeket, amire biztosan kattint az egyszeri olvasó, ám végül kiderül, hogy a borzasztó esemény a világ túloldalán történt.

Kevés értéke van ma már a híreknek, pontosabban a hírérték devalválódott

A “fakenews” nem új jelenség, ám a zabolátlan közösségi média számára ideális terep a terjedésre és arra, hogy esetenként meghatározó legyen az ellenőrzött, valódi hírekkel szemben.

Hirdetések

Ráadásul, aki már akár csak egy vidéki lap szerkesztőségét is látta, az tudja, hogy releváns és ellenőrzött híreket begyűjteni és publikálni idő- és emberigényes feladat. Magyarul egyszerűbb az mti ingyenes bulvárhíreivel megtömni a felületet, mint utánajárni és megírni a magasabb értékű híreket.

A Media1 szakmai oldal írta meg, hogy Helyben.hu címmel új hírügynökség indul Magyarországon. Persze az állami milliárdokból működtetett, lényegében monopolhelyzetben lévő hírgyárral szemben szinte esélytelen fellépni. Mégis, talán ezúttal kiderül, hogy van igény, van kereslet a helyi hírekre, információkra is.

A vállalkozás úgy fogalmaz, hogy “tartalomszolgáltató ügynökségünk azért jött létre, hogy támogassa a helyi önkormányzatok tájékoztató tevékenységét. Partnerségben a Magyar Önkormányzatok Szövetségével, valamint a Szabad Városok Szövetségével média-tartalommal segítjük a polgármesterek, az önkormányzati képviselők, valamint a helyi médiatermékek hatékony kommunikációját.”

Érdekes vállalkozás, ami mindenképpen színesítheti a média palettát

A helyben.hu projekt oldalán jelenleg regisztrációkat fogadnak a szolgáltatást igénybe venni kívánó, érdeklődő szerkesztőségektől, de a háttérben tesztüzem során már több tartalmat is előállítottak az elmúlt napokban.

A helyben.hu egyik fontos vezetője Kövesdi Péter újságíró, az egykori népszavás szerkesztő, aki 2020 elején az Érd Médiacentrum ügyvezetője lett. Kövesdi a helyben.hu tartalomfejlesztési vezetője aláírással küldött e-maileket néhány szerkesztőség számára, a szolgáltatás igénybevételére buzdítva a lapokat.

A Media1 kiderítette, hogy a helyben.hu domént egy URBINO Consulting Kft. nevű vállalkozás jegyeztette be. Az Opten céginformációs rendszer szerint a már 1996 óta működő, jelenleg 3 millió forint jegyzett tőkéjű budapesti kft.-nek két tulajdonosa van. Az egyik Merényi Miklós, a másik Bereczki Mária, Merényi felesége.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetések
Hirdetések

Facebook

Hirdetések

TOP

Advertisements