Connect with us

Lépten-nyomon

Helycserés támadás: Erős Gábor kontra Szabó Rebeka

A Párbeszéd Szabó Rebekát, Zugló alpolgármesterét veti be Monoron és környékén.

Published

on

Berki Sándor, Szabó Tímea, Szabó Rebeka és Tordai Bence Monoron
Advanced Ads
Advanced Ads
68 / 100

A címben szereplő két országgyűlési képviselőjelölt nem egymás ellen indul, hanem mindketten beugrók egy-egy OEVK-ban: a labdarúgó játékvezető Erős Gábor Völner Pált igyekszik helyettesíteni, míg Szabó Rebeka a Párbeszéd zuglói alpolgármester a visszalépett monori jelölt helyére ugrott be.

Lényegében még el sem kezdődött az országgyűlési választási kampány, amikor a kormánypártot érzékeny veszteség érte, hiszen a korrupciós botrányba keveredett Völner Pál egy a Fidesz számára fontos körzetben lett volna jelölt.

Az esztergomi körzetben biztos befutónak számított Völner, helyette a Fidesz a város alpolgármesterét Erős Gábort jelölte. A NAV időről időre közzéteszi azon vállalkozásoknak a listáját, amelyekről kiderült, hogy nem jelentették be alkalmazottjuk munkaviszonyát, azaz feketén foglalkoztatták. Erre a listára került fel 2018 végén Erős Gábor.

Erős a 2014-es választások előtti bemutatkozásában még azt írta magáról, hogy ő egy, a „szakterületén diplomát szerző szakember” (ez olvasható itt és Völner Pál oldalán, itt is). Azóta a diplomára utaló kitétel már eltűnt az életrajzából, amelyben most csak annyi szerepel, hogy vendéglátó-üzletvezető végzettséget szerzett játékvezetői és fitneszszakedzői képesítései mellé.

Erős Gábor. Fotó: Mohai Balázs/MTI/MTVA

Erős Gábor labdarúgóbíróként futott be nemzetközi karriert, egyebek mellett Kassai Viktor asszisztenseként több világbajnoki, olimpiai és Bajnokok Ligája-mérkőzésen is részt vett.

A Komárom-esztergom megyei 2-es OEVK-ban Nunkovics Tibor jobbikos politikus az Egységben Magyarorszgáért jelöltje.

A 2018-as választásokon Nunkovics a második helyen végzett Völner Pál mögött, igaz akkor még ebben a körzetben indult Vadai Ágnes (DK) is, sőt az LMP-nek is volt jelöltje. Völnert 45.21%-kal választották meg országgyűlési képviselőnek, míg Nunkovics és Vadai együtt 45.51%-ot kapott. Így az ellenzék bizakodva várhatja április 3-át, a Fidesz cserejátékosa Erős Gábor úgy tűnik nem rúg labdába.

Nunkovics Tibor 2019. július 8-án lett országgyűlési képviselő.

“Azóta több mint 200 indítványt nyújtottam be, és 78-szor szólaltam fel az itt élők érdekében. De többek között a képviselői béremelésemet is minden hónapban jótékony célokra ajánlom fel a választókerületben.”

Monoron egy ellenzéki alpolgármester a beugró

A Respublika.hu is megírta korábban, hogy utólag napvilágra került kegyeletsértő kommentjei miatt visszalépett az ellenzék monori jelöltje.

Gér Mihály, aki a Párbeszéd színeiben nyerte meg az előválasztást, 2016-ban autójával elgázolt egy fiatal párt az Andrássy úton. A fiú meghalt, a lány súlyos sérüléseket szenvedett. Bár a balesetben vétlen volt, mivel piros lámpánál szaladtak ki elé, súlyos érzéketlenségről tettek tanúságot azok a neki tulajdonított akkori zárt csoportos Facebook-bejegyzések.

A Párbeszéd Szabó Rebekát, Zugló alpolgármesterét veti be Monoron és környékén. 2018-ban ebben a körzetben Pogácsács Tibor 52.61%-kal szerzett mandátumot. A Fidesz politikusa a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára és az Országgyűlés jegyzője is.

Pogácsás abszolút esélyesnek számított Gér Mihállyal szemben, ám Szabó Rebeka megfordíthatja ezt a körzetet.

Így azután sportnyelven szólva a két kényszerű csere akár 2-0-ás ellenzéki győzelemmel is végződhet. Na, de ott van még 104 egyéni országgyűlési választókerület…

Forrás: Szabadeuropa.hu

Facebook

Advanced Ads

Sportnaptár

 • Anglia – Németország, Nemzetek Ligája

  hétfő, 26 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Magyarország – Olaszország, Nemzetek Ligája

  hétfő, 26 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Portugália – Spanyolország

  kedd, 27 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Svájc – Csehország

  kedd, 27 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Ukrajna – Skócia

  kedd, 27 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Telekom Veszprém – Dinamo București, férfi kézilabda BL

  szerda, 28 szeptember  18:45 DU. - 20:45 DU.

 • THW Kiel – Pick Szeged, férfi kézilabda BL

  csütörtök, 29 szeptember  18:45 DU. - 20:45 DU.

TOP