Connect with us

Kék fény

Hét rendőr ellen emeltek vádat

A rendőrök az intézkedés helyszínén, majd a kapitányság befogadó és előállító helyiségeiben is többször bántalmaztak egy férfit. 

Published

on

Fotó: illusztráció
Hirdetések

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos eljárásban csoportosan elkövetett bántalmazás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat 7 személy ellen a Fővárosi Törvényszék Katonai Tanácsánál.    

A rendőrök 2021. június 3-án, este, Budapesten garázdaság miatt intézkedtek egy férfival, akit ellenszegülő és támadó magatartása miatt előállítottak egy kerületi rendőrkapitányságra.

A férfit a rendőrök az intézkedés helyszínén, majd a kapitányság befogadó és előállító helyiségeiben is többször bántalmazták, aki ennek következtében sorozat bordatörést és a felső testén zúzódásos sérüléseket szenvedett.

A légmell kialakulása a sértettnél életveszélyes állapotot idézett elő, amely orvosi segítségnyújtás nélkül nem lett volna elhárítható

Az első bántalmazást a sértett akkor szenvedte el, amikor az intézkedés kezdetén az egyik rendőr felé lépett, aki miután eltolta magától a férfit, megragadta a nyakát, és azt több másodpercig kisebb erővel szorította. A férfi ezt követően ellenállt, az általa használt személygépkocsi kulcsát eldobta, és egy széket rúgott az egyik rendőr felé, aki erre ököllel fejen ütötte a sértettet.

Hirdetések

A kapitányság befogadó helyiségben a – korábban a sértett nyakát megszorító – rendőr megragadta a férfit a felső testén és erőszakkal egy sámlira nyomta le, miközben ököllel a hasát megütötte.

Később egy másik rendőr irritációt okozó gázspray-t fújt a zárt légterű előállító helyiségbe, ahol a sértett egyedül tartózkodott.

Egy óra elteltével egy újabb, és a gázspray fújásában résztvevő két rendőr elhatározta, hogy a férfit bántalmazni fogja, ezért bementek az előállító helyiségbe, ahol testszerte kitartóan rugdosták és tenyérrel, valamint ököllel ütötték a sértettet.

A bántalmazásban részt nem vevő, de azt észlelő rendőrök a történteket nem jelentették, azzal szemben nem léptek fel, egyikük támogató jelenlétével segítette az elkövetést, így valamennyien bűncselekményt követtek el.

A fogdán történt bántalmazásban résztvevő három rendőr szolgálati viszonya megszűnt, közel négy hónapig voltak letartóztatásban, az általuk elkövetett bűncselekmények akár 12 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethetőek.

Forrás: ugyeszseg.hu

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetések
Hirdetések

Facebook

Hirdetések

TOP

Advertisements