Connect with us

Nem mondod...

Heti időjárás, semmi jó + orvosmeteorológia

Tulajdonképpen ha jól belegondolunk, semmi ok panaszra, mikor legyen ködös esős ócska az időjárás, ha nem tél elején novemberben.

Published

on

időjárás
Hirdetések

Tulajdonképpen ha jól belegondolunk, semmi ok panaszra, mikor legyen ködös esős ócska az időjárás, ha nem tél elején novemberben. Na igen mondja az ész, de az érzékszerveink borzadnak ettől a valóságtól.

Hétfőn országszerte beborul az ég, borongós, nyirkos idő lesz

Elszórtan, főként a déli, délnyugati és északi országrészben előfordulhat szemerkélés, kisebb eső, de jelentős mennyiségű csapadék nem érkezik. Helyenként előfordulhatnak ködfoltok is, és ezzel együtt szitálás.

Napközben nyugaton kissé élénkül az északi szél, másutt gyenge marad a légmozgás. Estétől viszont nyugaton és északkeleten megerősödik az északi szél.

Éjszaka is országszerte borongós idő lesz jellemző, elvétve előforduló szemerkélésekkel, majd hajnalban a szelesebb nyugati és északkeleti megyék felett felszakadozik, csökken a felhőzet.

Hirdetések

Kedden, észak felől csökkenő felhőzet mellett, egyre többfelé fordul naposra az idő. Nyugaton és keleten élénk északi szél fúj, míg a középső országrészben gyengébb marad a légmozgás. A szélcsendes középső országrészben maradhatnak legtovább tartósan felhős területek. Csapadék nem hullik.

Éjszaka derült, csillagfényes időre számíthatunk. Mindenütt legyengül a szél, emiatt helyenként ködfoltok alakulhatnak ki. Reggel sokfelé várható fagy.

A hőmérséklet jellemző átlaga (oC):

hétfő reggel -2 – +5,

hétfő délután +7 – +11,

kedd reggel -1 – +6,

kedd délután +6 – +9,

szerda reggel -4 – -1 fok körül alakul.

időjárás

Eumet

Folytatás

– Szerdán a hideg, fagyos, néhol ködfoltos reggelt követően, alapvetően napos idő ígérkezik, gyenge légmozgással.

– Csütörtökön várhatóan délire fordul a légáramlás, élénkül a délkeleti szél. Nagyobbrészt napos idő valószínű, de néhol, tartósabban is megmaradhat a reggeli köd, illetve a ködfelhőzet. Éjjel délnyugat felől egy mediterrán ciklon, és annak csapadékmezejének érkezése körvonalazódik.

– Pénteken egy mediterrán ciklon okozhat borongós, többfelé esős időt, de a csapadék zöme előreláthatólag péntek hajnalban hullhat.

– Szombaton változó napsütés, erős délnyugati szél, itt-ott futó záporok a legvalószínűbbek.

Biometeorológia 2021. november 22.

Hétfőn, borongós időjárás mellett gyenge hidegfronti hatással számolhatunk. Fokozódhatnak a krónikus mozgásszervi betegek panaszai; ízületi és csontfájdalom léphet fel. Az idült légzőszervi betegségek tünetei fellángolhatnak, az asztmásoknak, krónikus hörgőgyulladásos betegeknek a csapadékos, szeles idő igen kedvezőtlen. Nőhet az epilepsziás rohamok gyakorisága is. A barátságtalan idő ellenére, a friss levegőn végzett mozgástól jobb hangulatuk lesz és az állóképességük is javul! (Eumet)

(Respublika friss!)

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetések
Hirdetések

Facebook

Hirdetések

TOP

Advertisements