Connect with us

Jut eszembe

Hol van már Mészáros fél kocája? – Idén ki mit kap az oligarchától?

Hasonlítsuk most össze, a Mészáros Csoport, és a a MOL várható év végi jutalmazási stratégiáját.

Published

on

Mészáros
Advanced Ads
Advanced Ads

A koronavírus okozta válság sok munkaadó jutalmazási rendszerére is hatással volt- írja az mfor-ra hivatkozva a Városi Kurír. Felmérése szerint idén a dolgozók kisebb arányban részesülnek béren kívüli jutalomban, mint a járványhelyzet előtt. Hasonlítsuk most össze, a Mészáros Csoport, és a a MOL várható év végi jutalmazási stratégiáját.

Hagyományos ajándékozás

A Magyarország legnagyobb nem állami foglalkoztatójának számító Mészáros Csoportnál karácsony közeledtével immár hagyományosan ajándékcsomagot kap valamennyi munkavállaló. Emellett prémium illeti a csoporthoz tartozó cégek „Év Dolgozóit” és „Év vezetőit”, illetve a jubiláló munkavállalókat, amelyet minden év végén ünnepélyes keretek között, személyesen nyújt át Mészáros Lőrinc tulajdonos, megköszönve ezzel egész éves, értékteremtő munkájukat. A csoportszintű elismerések mellett a vállalatcsoporthoz tartozó egyes cégek egyedi juttatási politikájuk szerint is elismerik a legkiválóbb kollégáikat.

Volt év amikor fél disznót adott Mészáros

„A tulajdonos – a menedzsment, az üzemi tanácsok és a munkavállalói érdekképviseletek együttműködésében – úgy döntött, hogy a csoport munkavállalói életvitelének javítása, a tavaszi ünnepekre (Húsvét, Pünkösd) való készülődés jegyében minden család asztalánál ott szeretne lenni, ezért a munkatársakat egy, a csoport termeléséből származó félsertéssel lepi meg.”

A Mátrai Erőműben Mészáros úgy osztatta a féldisznókat, hogy rögtön erőteljesen kért is valamit ….
Új “tag” lépett be a hungarikumok sorába: lojalitásért disznóhúst! Mészáros Lőrinc – hazánk büszkesége a leggazdagabbak listáján – miután bekebelezte a Mátrai Erőművet és kedves leányát megtette tótumfaktumnak, úgy döntött, hogy kísérletet tesz a dolgozók hűségének megvásárlására is.

Ezzel szemben a MOL!

A Molnál elmondták: bár a nagyobb személyes rendezvényeket sajnos a járványhelyzet miatt nem tudják megvalósítani, ösztönzik a közvetlenül együtt dolgozó kis csapatokat, hogy – ha az aktuális járványügyi szabályok lehetővé teszik – keressenek biztonságos módot arra, hogy szervezzenek közös programot, vacsorát, természetesen a munkatársaik egészségét teljes mértékig szem előtt tartva. Ennél a vállalatnál karácsony környékén jelentős juttatásokra számíthatnak a kollégák, például az éves kiemelkedő teljesítmény, illetve példaértékű munkavégzés elismeréseként emelt jutalomkeretből részesülhet nagy részük. Ezenfelül december elején érkezik egyhavi fizetésnek megfelelő összeg a munkavállalók számlájára, amit, ahogy a korábbi években is, a pandémia okozta nehézségek ellenére is kifizetnek. A karácsonyi felkészülést és az ünnepi ráhangolódást pedig különböző termékkedvezményekkel, wellbeing programokkal segítik.

 (Respublika friss!)

Facebook

Advanced Ads

Sportnaptár

 • F1, Lenovo Brit Nagydíj

  vasárnap, 3 július  16:00 DU. - 18:00 DU.

 • Franciaország – Magyarország, férfi kosárlabda vb-selejtező

  hétfő, 4 július  20:00 DU. - 22:00 DU.
  Vendéspace

 • Tobol Kosztanaj – Ferencváros, BL-selejtező

  szerda, 6 július  16:00 DU. - 18:00 DU.

TOP