Connect with us

Kék fény

Homokpadra futott vitorlást mentettek a balatoni vízirendőrök

A Fonyód – Bélatelep előtti vízterületen rekedt hajó mentését elvégezték, majd biztonságban a badacsonyi kikötőbe vontatták.

Published

on

Hirdetések

A sűrű köd miatt irányt vesztett kishajót a fonyódi egyenruhások segítették partra jutni.

A rendőrség ügyeletére a szorult helyzetbe került vitorlás vezetője 2021. október 30-án, reggel 9 óra körül tett bejelentést. A vízirendőrök a Fonyód – Bélatelep előtti vízterületen rekedt hajó mentését elvégezték, majd biztonságban a badacsonyi kikötőbe vontatták.

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság a biztonságos őszi vitorlázáshoz, illetve a csónakból történő horgászathoz az alábbiakat javasolja:

  • Indulás előtt mindig tájékozódjanak az aktuális időjárási viszonyokról és a várható változásokról!
  • Ellenőrizzék a hajó navigációs, illetve világító berendezéseit! Az üzemképek eszközök nemcsak a ködös-párás időben való tájékozódáshoz elengedhetetlenek, hanem a baja jutott jármű megtalálásában is nagy segítséget nyújthatnak.
  • Az útra feltétlenül vigyenek magukkal mobiltelefont, amit vízhatlan tokban tároljanak!
  • Kerüljék a vízbeesést! A 10-11 °C-os víz gyors kihűléshez vezet.
  • A mentőmellény viselése életet ment!
  • Ha a jármű fel is borul a vízen, maradjanak mellette! A hajót könnyebb megtalálni, és belekapaszkodva segít a vízfelszínen maradni.
  • Amennyiben a Balaton vízfelületén bajba kerülnek vagy bajba jutott személyt, személyeket észlelnek, tegyenek bejelentést az ingyenesen hívható 1817-es, vagy a 112-es segélyhívó telefonszámon!
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetések
Hirdetések

Facebook

Hirdetések

TOP

Advertisements